Töltött sertés tekercsek
Finom sertés karaj, szalonnával, tojással és káposztával töltve.
recept,recept fotó,sertéscomb,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | - | ||
finomliszt | 1 | evőkanál | |
hagyma | 1 | darab | |
kovászos káposzta | - | ||
napraforgó olaj | - | ||
piros paprika, őrölt | - | ||
sertéscomb | 600 | gramm | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú mustár | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
víz | ½ | liter | |
árvai szalonna | - | ||
ételízesítő | - |
Recept
1.
sertéscomb 600 gramm • só • fekete bors, őrölt • ételízesítő
A húst megmossuk, megszárítjuk, szeletekre vágjuk. A szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszersóval (vegeta, podravka).
2.
teljes zsírtartalmú mustár • árvai szalonna • tyúk tojás 2 darab • kovászos káposzta
A szeletekre mustárt kenünk. Minden szeletre egy csík szalonnát, egy karika keményre főzött tojást és egy pici savanyú káposztát teszünk.
3.
A szeleteket óvatosan összehajtjuk, és pálcikával, vagy cérnával rögzítjük. Meghintjük őrölt pirospaprikával.
7.
víz ½ liter • finomliszt 1 evőkanál
A tekercseket visszarakjuk a hagymához és felöntjük vízzel. Fedő alatt 30 percig pároljuk, amíg a hús puha nem lesz. A levét liszttel sűríthetjük.
8.
Kedvenc köretünkkel tálaljuk.
Jó étvágyat!