szakacsreceptek.hu

Töltött sertés tekercsek

     

Finom sertés karaj, szalonnával, tojással és káposztával töltve.

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

sertéscomb 600 g    fekete bors, őrölt  ételízesítő

A húst megmossuk, megszárítjuk, szeletekre vágjuk. A szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszersóval (vegeta, podravka).

2. 

teljes zsírtartalmú mustár  oravai szalonna  tyúk tojás 2 db  kovászos káposzta

A szeletekre mustárt kenünk. Minden szeletre egy csík szalonnát, egy karika keményre főzött tojást és egy pici savanyú káposztát teszünk.

3. 

piros paprika, őrölt

A szeleteket óvatosan összehajtjuk, és pálcikával, vagy cérnával rögzítjük. Meghintjük őrölt pirospaprikával.

4. 

finomliszt

A tekercseket sima lisztben megforgatjuk...

5. 

napraforgó olaj

... és forró olajon hirtelen megpirítjuk.

6. 

hagyma 1 db

A tekercseket kivesszük, és az olajban apróra vágott hagymát pirítunk.

7. 

víz ½ l  finomliszt 1 EK

A tekercseket visszarakjuk a hagymához és felöntjük vízzel. Fedő alatt 30 percig pároljuk, amíg a hús puha nem lesz. A levét liszttel sűríthetjük.

8. 

Kedvenc köretünkkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés