RECEPTEK

Töltött sertés tekercsek

Töltött sertés tekercsek

Finom sertés karaj, szalonnával, tojással és káposztával töltve.

recept,recept fotó,sertéscomb,Sertéshús

Sertéshús

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sertéshús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt-
finomliszt-
finomliszt1evőkanál
hagyma1darab
kovászos káposzta-
napraforgó olaj-
piros paprika, őrölt-
sertéscomb600gramm
-
teljes zsírtartalmú mustár-
tyúk tojás2darab
víz½liter
árvai szalonna-
ételízesítő-

 

Recept

1. 

sertéscomb 600 gramm    fekete bors, őrölt  ételízesítő

A húst megmossuk, megszárítjuk, szeletekre vágjuk. A szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszersóval (vegeta, podravka).

2. 

teljes zsírtartalmú mustár  árvai szalonna  tyúk tojás 2 darab  kovászos káposzta

A szeletekre mustárt kenünk. Minden szeletre egy csík szalonnát, egy karika keményre főzött tojást és egy pici savanyú káposztát teszünk.

3. 

piros paprika, őrölt

A szeleteket óvatosan összehajtjuk, és pálcikával, vagy cérnával rögzítjük. Meghintjük őrölt pirospaprikával.

4. 

finomliszt

A tekercseket sima lisztben megforgatjuk...

5. 

napraforgó olaj

... és forró olajon hirtelen megpirítjuk.

6. 

hagyma 1 darab

A tekercseket kivesszük, és az olajban apróra vágott hagymát pirítunk.

7. 

víz ½ liter  finomliszt 1 evőkanál

A tekercseket visszarakjuk a hagymához és felöntjük vízzel. Fedő alatt 30 percig pároljuk, amíg a hús puha nem lesz. A levét liszttel sűríthetjük.

8. 

Kedvenc köretünkkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit