Töltött cukkini sertéshússal
Kedvelt cukkini darált hússal és zöldséggel töltve, amely nagyszerű főétel a meleg nyári napokra. Mivel télen is kapható külföldről behozott cukkini a boltok polcain, így akár a hidegebb hónapokban is elkészítheti. Köretnek ideális a burgonyapüré.
recept,recept fotó,sertéscomb,cukkini,Sertéshús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 100 | gramm | |
cukkini | 2 | darab | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 150 | gramm | |
kenyér | 50 | gramm | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
napraforgó olaj | - | ||
petrezselyem | 50 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
répa | 50 | gramm | |
sertéscomb | 600 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
zsemlemorzsa | 1 | evőkanál |
Recept
3.
napraforgó olaj 50 milliliter • hagyma 150 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
4.
répa 50 gramm • petrezselyem 50 gramm • só 1.5 teáskanál
A sárgarépát és a petrezselymet megtisztítjuk és lereszeljük. Majd hozzáadjuk a hagymához, sózzuk és röviden pirítjuk.
5.
fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
Hozzáadjuk a darált húst, borsot, összekeverjük és fedő alatt pároljuk.
6.
cukkini 2 darab
Két nagyobb /kb 30 cm hosszú/ és vastagabb cukkinit félbevágunk hosszában. Kiszedjük a belsejét, amelyet ledarálunk a húsdarálón. A darálás közben leöntjük a felesleges levet.
7.
zsemlemorzsa 1 evőkanál
A ledarált cukkinit belekeverjük a húshoz. Szükség szerint kicsit sűrűsíthetjük egy kanál zsemlemorzsával.
9.
A cukkinikat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, amelyet megcsepegtetünk egy kis olajjal. A cukkinit megtöltjük a húsos masszával, majd 180°C fokon 30 percig sütjük.
11.
...megszórjuk vele a cukkinit és további 10 percig besütjük.
Jó étvágyat!