Töltött cukkini sertéshússal

Kedvelt cukkini darált hússal és zöldséggel töltve, amely nagyszerű főétel a meleg nyári napokra. Mivel télen is kapható külföldről behozott cukkini a boltok polcain, így akár a hidegebb hónapokban is elkészítheti. Köretnek ideális a burgonyapüré.
recept,recept fotó,sertéscomb,cukkini,Sertéshús,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 100 286 | gramm kcal | |
cukkini | 2 ?? | darab kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
kenyér | 50 125 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 50 450 | milliliter kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
petrezselyem | 50 32 | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
répa | 50 23 | gramm kcal | |
sertéscomb | 600 1026 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
zsemlemorzsa | 1 56 | evőkanál kcal |
Recept


3.
napraforgó olaj 50 milliliter • hagyma 150 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

4.
répa 50 gramm • petrezselyem 50 gramm • só 1.5 teáskanál
A sárgarépát és a petrezselymet megtisztítjuk és lereszeljük. Majd hozzáadjuk a hagymához, sózzuk és röviden pirítjuk.

5.
fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
Hozzáadjuk a darált húst, borsot, összekeverjük és fedő alatt pároljuk.

6.
cukkini 2 darab
Két nagyobb /kb 30 cm hosszú/ és vastagabb cukkinit félbevágunk hosszában. Kiszedjük a belsejét, amelyet ledarálunk a húsdarálón. A darálás közben leöntjük a felesleges levet.

7.
zsemlemorzsa 1 evőkanál
A ledarált cukkinit belekeverjük a húshoz. Szükség szerint kicsit sűrűsíthetjük egy kanál zsemlemorzsával.


9.
A cukkinikat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, amelyet megcsepegtetünk egy kis olajjal. A cukkinit megtöltjük a húsos masszával, majd 180°C fokon 30 percig sütjük.


11.
...megszórjuk vele a cukkinit és további 10 percig besütjük.

Jó étvágyat!