szakacsreceptek.hu

Mexikói sertéshús csíkok

Mexikói sertéshús csíkok

    

Sertéshús zöldséggel, mexikói módra. Köretként rizst tálaljunk hozzá.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

sertéscomb 400 gramm

A húst megmossuk cskokra vágjuk fel.

2. Pác

ketchup - csípős 1 evőkanál  chili paprikás mártás 1 teáskanál  szójamártás 1 teáskanál  teljes zsírtartalmú mustár ½ evőkanál  fekete bors, őrölt  szárított fokhagyma ½ teáskanál

Egy tálban összekeverjük a ketchupot, chili paprikás mártást, szójamártást, egy kevés mustárt, őrölt fekete borsot, szárított fokhagymát. A húst a páccal alaposan összekeverjük és hagyjuk egy rövid ideig állni.

Pác

3. 

hagyma 1 darab

Kevés olajon pároljuk meg a vöröshagymát, majd hirtelen pirtsuk meg benne a csíkokra vágott húst.

4. 

mexikói fagyasztott zöldségkeverék 750 gramm  finomliszt 1 evőkanál  víz

A húst felöntjük egy kevés vízzel és puhára főzzük. Hozzáadjuk a mexikói zöldség keveréket ( vagy sterilizált bab, sterilizált kukorica, friss paprika keveréket). Vízben lisztet vagy kukorica keményítőt keverünk össze és rá öntjük a húsra. További 15 percig főzzük amíg a zöldség megpuhul. Rizzsel tálaljuk, vagy megtöltjük vele a kukorica lepényt.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés