Sertésszelet sárgarépa-krémmártásban

Finom ebéd nem csak gyerekeknek. Tésztával tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéscomb,répa,tejföl (14-18%),Sertéshús,Receptek babáknak
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 20 70 | gramm kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 30 270 | milliliter kcal | |
répa | 200 90 | gramm kcal | |
sertéscomb | 600 1026 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 400 640 | gramm kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept
1.
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 30 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2.
sertéscomb 600 gramm • répa 200 gramm
A sertéshúst megmossuk és szeletekre vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és megmossuk.

3.
víz 200 milliliter • só 1.5 teáskanál
Adjuk hozzá a húst és a sárgarépát a hagymához, és pirítsuk egy ideig. Felöntjük vízzel, sózzuk (gyerekeknek kevésbé vagy egyáltalán nem) és fedő alatt pároljuk, amíg a hús megpuhul.


5.
tejföl (14-18%) 400 gramm
Vegyük ki a sárgarépát az edényből, adjuk hozzá a habarást és forraljuk fel. Vegyük le az edényt a tűzről, és keverjük hozzá a tejfölt.

6.
A sárgarépát turmixoljuk ki...

7.
...és keverjük a húshoz.

Jó étvágyat!