szakacsreceptek.hu

Sárgarépás ananászos kuglóf

Sárgarépás ananászos kuglóf

    

Édes és lédús kuglóf, amelyet garantáltan élvezni fog.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

répa 200 gramm

Tisztítjuk és megmossuk a sárgarépát.

2. 

napraforgó olaj 80 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter

Finomra reszeljük le a sárgarépát, adjunk hozzá olajat, tejet és keverjük össze.

3. 

tyúk tojás 3 darab  kristálycukor 140 gramm

Egy tálba tegyük bele a tojást és a cukrot.

4. 

3-5 percig habosra keverjük ki.

5. 

Hozzáadjuk a répát és alaposan összekeverjük.

6. 

rétesliszt 250 gramm  sütőpor 10 gramm

Végül hozzászórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és összekeverjük..

7. 

ananász, fertőtlenített  300 gramm

Vágjuk az ananászt kisebb darabokra ...

8. 

,,, és belekeverjük a tésztába.

9. 

vaj  rétesliszt

A kuglóf formát kikenjük vajjal és meghintjük lisztel.

10. 

Beleöntjük a tésztát a formába.

11. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

12. 

porcukor

Borítsuk ki a kihűlt kuglófot, és szórjuk meg átszitált porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés