Marhapörkölt
Lágy pörkölt borjú mócsingból kissé édeskés ízzel. Az egész alapja a húst és a zöldséget picit megsütni, majd együtt puhára megfőzni. Hagyományosan a húst szeletekre vágják és együtt a csonttal sütik meg.
recept,recept fotó,borjúlábszár,répa,száras zeller,Borjúhús,Olasz receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Borjúhús
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
borjúlábszár | 1 | kilogramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
fokhagyma | 1 | gerezd | |
hagyma | 180 | gramm | |
majoránna | - | ||
marhahúsleves | 10 | gramm | |
olivaolaj | 6 | evőkanál | |
paradicsomszósz | 100 | milliliter | |
rozmaring | - | ||
répa | 180 | gramm | |
száras zeller | 180 | gramm | |
só | - | ||
víz | - | ||
vörösbor, száraz | 3 | deciliter |
Recept
1.
borjúlábszár 1 kilogramm
A marhalábszárról a mócsingot levágjuk és nagyobb kockákra felvagdossuk.
3.
majoránna • rozmaring • fokhagyma 1 gerezd
A friss majoránnát és a rozmaringot apróra vágjuk, majd hozzávágunk egy cikk fokhagymát. Hozzáadjuk a húshoz, és megkeverjük.
4.
vörösbor, száraz 3 deciliter • víz • marhahúsleves 10 gramm
A húst felöntjük száraz vörös borral. Folyamatosan felöntögetjük húsleves kockából készített erőlevessel, és közepes lángon fedő alatt főzzük.
5.
hagyma 180 gramm • répa 180 gramm • száras zeller 180 gramm
A hagymát, a répát és a zellert apróra vágjuk.
7.
Közepes lángon a zöldséget körülbelül 15 percig sütjük.
8.
só • fekete bors, őrölt • paradicsomszósz 100 milliliter
A puha zöldséget hozzáadjuk a húshoz. Megsózzuk, borsozzuk, majd tovább főni hagyjuk, amíg a hús meg nem puhul. A főzés vége előtt 5 perccel hozzákeverünk paradicsom pürét.
Jó étvágyat!