RECEPTEK

Marhapörkölt

Marhapörkölt

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Lágy pörkölt borjú mócsingból kissé édeskés ízzel. Az egész alapja a húst és a zöldséget picit megsütni, majd együtt puhára megfőzni. Hagyományosan a húst szeletekre vágják és együtt a csonttal sütik meg.

recept,recept fotó,borjúlábszár,répa,száras zeller,Borjúhús,Olasz receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek

Borjúhús

Olasz receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

borjúlábszár

1

1300

kilogramm

kcal

fekete bors, őrölt

0

??

kcal

fokhagyma

1

6

gerezd

kcal

hagyma

180

80

gramm

kcal

majoránna

0

??

kcal

marhahúsleves

10

17

gramm

kcal

olivaolaj

6

792

evőkanál

kcal

paradicsomszósz

100

68

milliliter

kcal

rozmaring

0

??

kcal

répa

180

81

gramm

kcal

száras zeller

180

26

gramm

kcal

0

??

kcal

víz

0

??

kcal

vörösbor, száraz

3

247

deciliter

kcal

 

Recept

1. 

borjúlábszár 1 kilogramm

A marhalábszárról a mócsingot levágjuk és nagyobb kockákra felvagdossuk.

A marhalábszárról a mócsingot levágjuk és...

2. 

olivaolaj 4 evőkanál

Forró olajon a húst aranyszínűre sütjük, és időnként megkeverjük.

Forró olajon a húst aranyszínűre sütjük, és...

3. 

majoránna  rozmaring  fokhagyma 1 gerezd

A friss majoránnát és a rozmaringot apróra vágjuk, majd hozzávágunk egy cikk fokhagymát. Hozzáadjuk a húshoz, és megkeverjük.

A friss majoránnát és a rozmaringot apróra...

4. 

vörösbor, száraz 3 deciliter  víz  marhahúsleves 10 gramm

A húst felöntjük száraz vörös borral. Folyamatosan felöntögetjük húsleves kockából készített erőlevessel, és közepes lángon fedő alatt főzzük.

A húst felöntjük száraz vörös borral....

5. 

hagyma 180 gramm  répa 180 gramm  száras zeller 180 gramm

A hagymát, a répát és a zellert apróra vágjuk.

A hagymát, a répát és a zellert apróra...

6. 

olivaolaj 2 evőkanál

A felvágott zöldséget forró olajon megpirítjuk.

A felvágott zöldséget forró olajon...

7. 

Közepes lángon a zöldséget körülbelül 15 percig sütjük.

Közepes lángon a zöldséget körülbelül 15...

8. 

  fekete bors, őrölt  paradicsomszósz 100 milliliter

A puha zöldséget hozzáadjuk a húshoz. Megsózzuk, borsozzuk, majd tovább főni hagyjuk, amíg a hús meg nem puhul. A főzés vége előtt 5 perccel hozzákeverünk paradicsom pürét.

A puha zöldséget hozzáadjuk a húshoz....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés