Marhapörkölt

Lágy pörkölt borjú mócsingból kissé édeskés ízzel. Az egész alapja a húst és a zöldséget picit megsütni, majd együtt puhára megfőzni. Hagyományosan a húst szeletekre vágják és együtt a csonttal sütik meg.
recept,recept fotó,borjúlábszár,répa,száras zeller,Borjúhús,Olasz receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Borjúhús
Olasz receptek
kategóriak
Borjúhús › Olasz receptek › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Sárgarépa ›Hozzávalók
Hozzávalók
borjúlábszár | 1 1300 | kilogramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
hagyma | 180 80 | gramm kcal | |
majoránna | 0 ?? | kcal | |
marhahúsleves | 10 17 | gramm kcal | |
olivaolaj | 6 792 | evőkanál kcal | |
paradicsomszósz | 100 68 | milliliter kcal | |
rozmaring | 0 ?? | kcal | |
répa | 180 81 | gramm kcal | |
száras zeller | 180 26 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
vörösbor, száraz | 3 247 | deciliter kcal |
Recept
1.
borjúlábszár 1 kilogramm
A marhalábszárról a mócsingot levágjuk és nagyobb kockákra felvagdossuk.


3.
majoránna • rozmaring • fokhagyma 1 gerezd
A friss majoránnát és a rozmaringot apróra vágjuk, majd hozzávágunk egy cikk fokhagymát. Hozzáadjuk a húshoz, és megkeverjük.

4.
vörösbor, száraz 3 deciliter • víz • marhahúsleves 10 gramm
A húst felöntjük száraz vörös borral. Folyamatosan felöntögetjük húsleves kockából készített erőlevessel, és közepes lángon fedő alatt főzzük.

5.
hagyma 180 gramm • répa 180 gramm • száras zeller 180 gramm
A hagymát, a répát és a zellert apróra vágjuk.


7.
Közepes lángon a zöldséget körülbelül 15 percig sütjük.

8.
só • fekete bors, őrölt • paradicsomszósz 100 milliliter
A puha zöldséget hozzáadjuk a húshoz. Megsózzuk, borsozzuk, majd tovább főni hagyjuk, amíg a hús meg nem puhul. A főzés vége előtt 5 perccel hozzákeverünk paradicsom pürét.

Jó étvágyat!