szakacsreceptek.hu

Marhapörkölt

Lágy pörkölt borjú mócsingból kissé édeskés ízzel. Az egész alapja a húst és a zöldséget picit megsütni, majd együtt puhára megfőzni. Hagyományosan a húst szeletekre vágják és együtt a csonttal sütik meg.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 2 h.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

borjúlábszár 1 kg

A marhalábszárról a mócsingot levágjuk és nagyobb kockákra felvagdossuk.

2. 

olivaolaj 4 EK

Forró olajon a húst aranyszínűre sütjük, és időnként megkeverjük.

3. 

majoránna  rozmaring  fokhagyma 1 gerezd

A friss majoránnát és a rozmaringot apróra vágjuk, majd hozzávágunk egy cikk fokhagymát. Hozzáadjuk a húshoz, és megkeverjük.

4. 

vörösbor, száraz 3 dl  víz  marhahúsleves 10 g

A húst felöntjük száraz vörös borral. Folyamatosan felöntögetjük húsleves kockából készített erőlevessel, és közepes lángon fedő alatt főzzük.

5. 

hagyma 180 g  répa 180 g  száras zeller 180 g

A hagymát, a répát és a zellert apróra vágjuk.

6. 

olivaolaj 2 EK

A felvágott zöldséget forró olajon megpirítjuk.

7. 

Közepes lángon a zöldséget körülbelül 15 percig sütjük.

8. 

  fekete bors, őrölt  paradicsompüré 100 ml

A puha zöldséget hozzáadjuk a húshoz. Megsózzuk, borsozzuk, majd tovább főni hagyjuk, amíg a hús meg nem puhul. A főzés vége előtt 5 perccel hozzákeverünk paradicsom pürét.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés