RECEPTEK

Marhapörkölt

Marhapörkölt

Lágy pörkölt borjú mócsingból kissé édeskés ízzel. Az egész alapja a húst és a zöldséget picit megsütni, majd együtt puhára megfőzni. Hagyományosan a húst szeletekre vágják és együtt a csonttal sütik meg.

recept,recept fotó,borjúlábszár,répa,száras zeller,Borjúhús,Olasz receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes

Borjúhús

Olasz receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

borjúlábszár1kilogramm
fekete bors, őrölt-
fokhagyma1gerezd
hagyma180gramm
majoránna-
marhahúsleves10gramm
olivaolaj6evőkanál
paradicsomszósz100milliliter
rozmaring-
répa180gramm
száras zeller180gramm
-
víz-
vörösbor, száraz3deciliter

 

Recept

1. 

borjúlábszár 1 kilogramm

A marhalábszárról a mócsingot levágjuk és nagyobb kockákra felvagdossuk.

2. 

olivaolaj 4 evőkanál

Forró olajon a húst aranyszínűre sütjük, és időnként megkeverjük.

3. 

majoránna  rozmaring  fokhagyma 1 gerezd

A friss majoránnát és a rozmaringot apróra vágjuk, majd hozzávágunk egy cikk fokhagymát. Hozzáadjuk a húshoz, és megkeverjük.

4. 

vörösbor, száraz 3 deciliter  víz  marhahúsleves 10 gramm

A húst felöntjük száraz vörös borral. Folyamatosan felöntögetjük húsleves kockából készített erőlevessel, és közepes lángon fedő alatt főzzük.

5. 

hagyma 180 gramm  répa 180 gramm  száras zeller 180 gramm

A hagymát, a répát és a zellert apróra vágjuk.

6. 

olivaolaj 2 evőkanál

A felvágott zöldséget forró olajon megpirítjuk.

7. 

Közepes lángon a zöldséget körülbelül 15 percig sütjük.

8. 

  fekete bors, őrölt  paradicsomszósz 100 milliliter

A puha zöldséget hozzáadjuk a húshoz. Megsózzuk, borsozzuk, majd tovább főni hagyjuk, amíg a hús meg nem puhul. A főzés vége előtt 5 perccel hozzákeverünk paradicsom pürét.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit