Borjúgulyás burgonyával

Ez az ínycsiklandó sűrű gulyás, biztosan mindenkinek ízleni fog.
recept,recept fotó,borjúlábszár,burgonya,Borjúhús,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Borjúhús
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
521 g
Adag energiatartalma
549 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 40 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
borjúlábszár | 800 1040 | gramm kcal | |
burgonya | 800 736 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
hagyma | 800 352 | gramm kcal | |
marha főzelék | 500 595 | milliliter kcal | |
paradicsomszósz | 150 103 | milliliter kcal | |
sertészsír | 50 449 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal |
Recept

2.
hagyma 800 gramm • sertészsír 50 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

3.
Hozzáadjuk a húst, összekeverjük és a megpirítjuk a húst.

4.
fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só 1 teáskanál • marha főzelék 500 milliliter
Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük az alaplevet vagy vizet.

5.
Összekeverjük és fedő alatt, időnként megkeverve kb. 80 percig főzzük, amíg a hús meg nem puhul (a főzés ideje a felhasznált hús fajtájától függ).


7.
só ½ teáskanál
A burgonyát hozzáadjuk a húshoz, sózzuk, megkeverjük és 15 percig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. A gulyás sűrű, főzés közben időnként érdemes megkevergetni.



Jó étvágyat!