szakacsreceptek.hu

Borjúgulyás burgonyával

    

Ez az ínycsiklandó sűrű gulyás, biztosan mindenkinek ízleni fog.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
borjúlábszár800gramm
burgonya800gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma2gerezd
hagyma800gramm
marha főzelék500milliliter
paradicsomszósz150milliliter
sertészsír50gramm
1.5teáskanál

1. 

borjúlábszár 800 gramm

A borjú vagy marhahúst megmossuk és kockákra vágjuk.

2. 

hagyma 800 gramm  sertészsír 50 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

3. 

Hozzáadjuk a húst, összekeverjük és a megpirítjuk a húst.

4. 

fekete bors, őrölt ½ teáskanál   1 teáskanál  marha főzelék 500 milliliter

Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük az alaplevet vagy vizet.

5. 

Összekeverjük és fedő alatt, időnként megkeverve kb. 80 percig főzzük, amíg a hús meg nem puhul (a főzés ideje a felhasznált hús fajtájától függ).

6. 

burgonya 800 gramm

A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.

7. 

 ½ teáskanál

A burgonyát hozzáadjuk a húshoz, sózzuk, megkeverjük és 15 percig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. A gulyás sűrű, főzés közben időnként érdemes megkevergetni.

8. 

paradicsomszósz 150 milliliter

Végül belekeverjük a paradicsompürét...

9. 

fokhagyma 2 gerezd

...és a préselt fokhagymát.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés