szakacsreceptek.hu

Ossobuco - párolt borjú lábszár

    

Olasz specialitás Milánóból - erőlevesben párolt borjú lábszár zöldséggel.

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Provanszi fűszerkeverék1evőkanál
borjúlábszár500gramm
fehérbor, száraz1deciliter
hagyma60gramm
nemes babérlevél1darab
olivaolaj6evőkanál
paradicsomszósz1deciliter
petrezselyem60gramm
répa80gramm
½teáskanál
zeller80gramm
zöldségfőzet300milliliter

1. 

borjúlábszár 500 gramm  olivaolaj 6 evőkanál

Forró serpenyőben olajon gyorsan megsütjük mindkét oldalról a húst.

2. 

A húst átrakjuk a sütőtálba.

3. 

hagyma 60 gramm  répa 80 gramm  zeller 80 gramm  petrezselyem 60 gramm

A serpenyőbe, amelyben a hús sült, belerakjuk az apróra vágott zöldséget és puhára pirítjuk.

4. 

fehérbor, száraz 1 deciliter  Provanszi fűszerkeverék 1 evőkanál   ½ teáskanál  nemes babérlevél 1 darab

Hozzáadunk bort, és fűszereket.

5. 

paradicsomszósz 1 deciliter  zöldségfőzet 300 milliliter

Egy kis paradicsompürét adunk hozzá, és felöntjük az erőlevessel.

6. 

A serpenyő tartalmát is a húshoz öntjük.

7. 

A egészet fedő alatt 1 óra és 40 percig 180°C sütjük.

8. 

Krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés