szakacsreceptek.hu

Ossobuco - párolt borjú lábszár

Olasz specialitás Milánóból - erőlevesben párolt borjú lábszár zöldséggel.

 

Adag: 3

Az elkészítés ideje: 2 h.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Borjúlábszár500gramm
Fehérbor, száraz1deciliter
Főzelék3deciliter
Hagyma60gramm
Nemes babérlevél1darab
Olivaolaj6evőkanál
Paradicsompüré1deciliter
Petrezselyem60gramm
Provanszi fűszerkeverék1evőkanál
Répa80gramm
½teáskanál
Zeller80gramm

1. 

borjúlábszár 500 g  olivaolaj 6 EK

Forró serpenyőben olajon gyorsan megsütjük mindkét oldalról a húst.

2. 

A húst átrakjuk a sütőtálba.

3. 

hagyma 60 g  répa 80 g  zeller 80 g  petrezselyem 60 g

A serpenyőbe, amelyben a hús sült, belerakjuk az apróra vágott zöldséget és puhára pirítjuk.

4. 

fehérbor, száraz 1 dl  Provanszi fűszerkeverék 1 EK   ½ TK  nemes babérlevél 1 db

Hozzáadunk bort, és fűszereket.

5. 

paradicsompüré 1 dl  főzelék 3 dl

Egy kis paradicsompürét adunk hozzá, és felöntjük az erőlevessel.

6. 

A serpenyő tartalmát is a húshoz öntjük.

7. 

A egészet fedő alatt 1 óra és 40 percig 180°C sütjük.

8. 

Krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés