szakacsreceptek.hu

Borjú hús borral

Borjú hús borral

    

Szaftos hús zöldséggel. Burgonyapürével tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

borjúlapocka 600 gramm

A húst megmossuk és kockákra vágjuk.

2. 

répa 200 gramm  petrezselyem 100 gramm  zeller 100 gramm

A zöldséget megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk. A hagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot leöntjük forró vízzel, majd meghámozzuk és felszeleteljük.

3. 

hagyma 200 gramm  sertészsír 50 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

4. 

A húst hozzáadjuk a hagymához és pirítjuk.

5. 

paradicsomszósz 100 milliliter   1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál  fehérbor, száraz 200 milliliter  víz

A húshoz hozzáadjuk az előkészített zöldséget, paradicsom pürét, sót, borsot és felöntjük a borral. Összekeverjük és fedő alatt, időnkénti kevergetés mellett 30 percig pároljuk. Szükség szerint felönthetjük kis mennyiségű vízzel.

6. 

paradicsom 200 gramm  fokhagyma 1 gerezd  víz 50 milliliter

Hozzáadjuk a paradicsomot, fokhagymát és felöntjük vízzel...

7. 

...puhára pároljuk (kb. 30-45 perc alatt).

Jó étvágyat!

borjúlapocka600gramm
fehérbor, száraz200milliliter
fekete bors, őrölt1teáskanál
fokhagyma1gerezd
hagyma200gramm
paradicsom200gramm
paradicsomszósz100milliliter
petrezselyem100gramm
répa200gramm
sertészsír50gramm
1.5teáskanál
víz-
víz50milliliter
zeller100gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés