Borjú hús borral

Szaftos hús zöldséggel. Burgonyapürével tálaljuk.
recept,recept fotó,borjúlapocka,répa,petrezselyem,zeller,fehérbor, száraz,Borjúhús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Borjúhús
Hozzávalók
Hozzávalók
borjúlapocka | 600 900 | gramm kcal | |
fehérbor, száraz | 200 164 | milliliter kcal | |
fekete bors, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
paradicsom | 200 50 | gramm kcal | |
paradicsomszósz | 100 68 | milliliter kcal | |
petrezselyem | 100 63 | gramm kcal | |
répa | 200 90 | gramm kcal | |
sertészsír | 50 449 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal | |
zeller | 100 50 | gramm kcal |
Recept

2.
répa 200 gramm • petrezselyem 100 gramm • zeller 100 gramm
A zöldséget megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk. A hagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot leöntjük forró vízzel, majd meghámozzuk és felszeleteljük.

3.
hagyma 200 gramm • sertészsír 50 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

4.
A húst hozzáadjuk a hagymához és pirítjuk.

5.
paradicsomszósz 100 milliliter • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • fehérbor, száraz 200 milliliter • víz
A húshoz hozzáadjuk az előkészített zöldséget, paradicsom pürét, sót, borsot és felöntjük a borral. Összekeverjük és fedő alatt, időnkénti kevergetés mellett 30 percig pároljuk. Szükség szerint felönthetjük kis mennyiségű vízzel.

6.
paradicsom 200 gramm • fokhagyma 1 gerezd • víz 50 milliliter
Hozzáadjuk a paradicsomot, fokhagymát és felöntjük vízzel...

7.
...puhára pároljuk (kb. 30-45 perc alatt).

Jó étvágyat!