ActiFry csirkemell epres szósszal

Az ActiFry fritőzben készített sült hús, illetve burgonya sós ízének keveredése az édes epres szósszal minden ínyencet megszólít.
recept,recept fotó,burgonya,csirkemell,eper,Csirkehús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1200 1104 | gramm kcal | |
csirkemell | 700 771 | gramm kcal | |
eper | 250 108 | gramm kcal | |
grill fűszerkeverék | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 50 201 | gramm kcal | |
mézfű | 0 ?? | kcal | |
olivaolaj | 1 44 | teáskanál kcal | |
olivaolaj | 0 ?? | kcal | |
piros paprika, őrölt | 0 ?? | kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 50 111 | milliliter kcal |
Recept
1.
burgonya 1200 gramm • olivaolaj 1 teáskanál • só ½ teáskanál
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk és berakjuk az actifry edényebe. Hozzáadjuk a sót, olajat, majd a fritőzt lezárjuk és 40 percig sütjük.

2.
csirkemell 700 gramm • só • olivaolaj • piros paprika, őrölt • grill fűszerkeverék
A csirkemelleket kiklopfoljuk, megkenjük olajjal, sózzuk, megszórjuk paprikával, fűszerrel és elhelyezzük az actifry serpenyőben (lapon), amelyet ezt követően a kész burgonya felé teszünk és beállítjuk a 2 az 1-ben Csirke programot 15 percre.

3.
eper 250 gramm • kristálycukor 50 gramm • víz 50 milliliter
Az epret megmossuk, negyedekre vágjuk, belerakjuk egy lábasba, majd megszórjuk cukorral, hozzáadunk vizet és pépesre főzzük.

4.
A citromfű levelét (ízlés szerinti mennyiségben) megmossuk, apróra vágjuk és belekeverjük a pépesre főzött eperbe. A szósszal a tálalt csirkemelleket öntjük le.

Jó étvágyat!