ActiFry csirkemell epres szósszal
![ActiFry csirkemell epres szósszal](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001258/img_hu_4x3/actifry-csirkemell-epres-szosszal_00180.jpg)
Az ActiFry fritőzben készített sült hús, illetve burgonya sós ízének keveredése az édes epres szósszal minden ínyencet megszólít.
recept,recept fotó,burgonya,csirkemell,eper,Csirkehús,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1200 | gramm | |
csirkemell | 700 | gramm | |
eper | 250 | gramm | |
grill fűszerkeverék | - | ||
kristálycukor | 50 | gramm | |
mézfű | - | ||
olivaolaj | 1 | teáskanál | |
olivaolaj | - | ||
piros paprika, őrölt | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
víz | 50 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 1200 gramm • olivaolaj 1 teáskanál • só ½ teáskanál
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk és berakjuk az actifry edényebe. Hozzáadjuk a sót, olajat, majd a fritőzt lezárjuk és 40 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001258/small/IMG_5150.jpg)
2.
csirkemell 700 gramm • só • olivaolaj • piros paprika, őrölt • grill fűszerkeverék
A csirkemelleket kiklopfoljuk, megkenjük olajjal, sózzuk, megszórjuk paprikával, fűszerrel és elhelyezzük az actifry serpenyőben (lapon), amelyet ezt követően a kész burgonya felé teszünk és beállítjuk a 2 az 1-ben Csirke programot 15 percre.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001258/small/IMG_5162.jpg)
3.
eper 250 gramm • kristálycukor 50 gramm • víz 50 milliliter
Az epret megmossuk, negyedekre vágjuk, belerakjuk egy lábasba, majd megszórjuk cukorral, hozzáadunk vizet és pépesre főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001258/small/IMG_5155.jpg)
4.
A citromfű levelét (ízlés szerinti mennyiségben) megmossuk, apróra vágjuk és belekeverjük a pépesre főzött eperbe. A szósszal a tálalt csirkemelleket öntjük le.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001258/small/IMG_5159.jpg)
Jó étvágyat!