Csicseriborsó lepény korianderrel

Egy igazán nem szokványos kombinációja a mogyorós ízvilágú csicseriborsónak és a koriandernek, amely minden ínyenc kedvére lesz.
recept,recept fotó,koriander,répa,csicsereborsó konzerv,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
csicsereborsó konzerv | 480 ?? | gramm kcal | |
finomliszt | 3 157 | evőkanál kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
koriander | 5 ?? | evőkanál kcal | |
repceolaj | 0 ?? | kcal | |
répa | 300 135 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
őrölt koriander | 2 ?? | teáskanál kcal |
Recept
1.
fokhagyma 1 gerezd • koriander 5 evőkanál • répa 300 gramm
A fokhagymát apróra vágjuk. A répát lereszeljük. A koriander leveleit felvágjuk.

2.
csicsereborsó konzerv 480 gramm • tyúk tojás 1 darab
A konzerv csicseriborsót belerakjuk a mixerbe, pépesítjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, répát, koriandert és a tojást. Az egészet rövid ideig pépesítjük, de nem teljesen kásásra, hanem csak annyira, hogy látszódjanak a répa és koriander darabkák.

3.
só 1 teáskanál • finomliszt 3 evőkanál • őrölt koriander 2 teáskanál
Végül beledolgozzuk a lisztet is. Sózzuk, borsozzuk.

4.
Egy serpenyőben olajat forralunk, és a masszából lepényeket formálunk. Mindkét oldalról sütjük, amíg barnás nem lesz. Óvatosan kivesszük az olajból, és egy papírtörlőre helyezzük, amely felszívja a fölösleges olajat. A lepények lágyak.

Jó étvágyat!