RECEPTEK

Csicseriborsó lepény korianderrel

Csicseriborsó lepény korianderrel

Egy igazán nem szokványos kombinációja a mogyorós ízvilágú csicseriborsónak és a koriandernek, amely minden ínyenc kedvére lesz.

recept,recept fotó,koriander,répa,csicsereborsó konzerv,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csicsereborsó konzerv480gramm
finomliszt3evőkanál
fokhagyma1gerezd
koriander5evőkanál
repceolaj-
répa300gramm
1teáskanál
tyúk tojás1darab
őrölt koriander 2teáskanál

 

Recept

1. 

fokhagyma 1 gerezd  koriander 5 evőkanál  répa 300 gramm

A fokhagymát apróra vágjuk. A répát lereszeljük. A koriander leveleit felvágjuk.

2. 

csicsereborsó konzerv 480 gramm  tyúk tojás 1 darab

A konzerv csicseriborsót belerakjuk a mixerbe, pépesítjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, répát, koriandert és a tojást. Az egészet rövid ideig pépesítjük, de nem teljesen kásásra, hanem csak annyira, hogy látszódjanak a répa és koriander darabkák.

3. 

 1 teáskanál  finomliszt 3 evőkanál  őrölt koriander  2 teáskanál

Végül beledolgozzuk a lisztet is. Sózzuk, borsozzuk.

4. 

repceolaj

Egy serpenyőben olajat forralunk, és a masszából lepényeket formálunk. Mindkét oldalról sütjük, amíg barnás nem lesz. Óvatosan kivesszük az olajból, és egy papírtörlőre helyezzük, amely felszívja a fölösleges olajat. A lepények lágyak.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés