Sertés hús almás szószban

Rizzsel tálalva kiváló.
recept,recept fotó,alma ,sertéscomb,Sertéshús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Sertéshús
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
312 g
Adag energiatartalma
298 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 250 153 | gramm kcal | |
chili paprikás mártás | 1 5 | teáskanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 1 19 | teáskanál kcal | |
olivaolaj | 30 264 | milliliter kcal | |
sertéscomb | 400 684 | gramm kcal | |
szárított gomba | 10 13 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
víz | 400 0 | milliliter kcal | |
víz | 2 0 | evőkanál kcal |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • olivaolaj 30 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2.
alma 250 gramm • szárított gomba 10 gramm
Az almát meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk. A gombát vízbe áztatjuk.

3.
sertéscomb 400 gramm • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A húst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, majd hagymával megpirítjuk. Ha megpirult sózzuk, borsozzuk.

4.
Hozzáadjuk az almát és a leszűrt gombát...


6.
kukoricakeményítő 1 teáskanál • víz 2 evőkanál
Szükség szerint egy kis kukorica keményítővel sűríthetjük.

7.
chili paprikás mártás 1 teáskanál
Amennyiben pikánsabb verziót szeretne, úgy chilli paprikát vagy szószt adhat hozzá.

Jó étvágyat!