szakacsreceptek.hu

Sertés hús almás szószban

    

Rizzsel tálalva kiváló.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 250gramm
chili paprikás mártás1teáskanál
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma100gramm
kukoricakeményítő1teáskanál
olivaolaj30milliliter
sertéscomb400gramm
szárított gomba10gramm
1.5teáskanál
víz400milliliter
víz2evőkanál

1. 

hagyma 100 gramm  olivaolaj 30 milliliter

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2. 

alma  250 gramm  szárított gomba 10 gramm

Az almát meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk. A gombát vízbe áztatjuk.

3. 

sertéscomb 400 gramm   1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A húst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, majd hagymával megpirítjuk. Ha megpirult sózzuk, borsozzuk.

4. 

Hozzáadjuk az almát és a leszűrt gombát...

5. 

víz 400 milliliter

...felöntjük vízzel. Kb. 45 percig pároljuk, amíg a hús puha nem lesz.

6. 

kukoricakeményítő 1 teáskanál  víz 2 evőkanál

Szükség szerint egy kis kukorica keményítővel sűríthetjük.

7. 

chili paprikás mártás 1 teáskanál

Amennyiben pikánsabb verziót szeretne, úgy chilli paprikát vagy szószt adhat hozzá.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés