Sertés hús almás szószban
Rizzsel tálalva kiváló.
recept,recept fotó,alma ,sertéscomb,Sertéshús,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús Laktózmentes Gluténmentes Szezonális receptek Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz)
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 250 | gramm | |
chili paprikás mártás | 1 | teáskanál | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 100 | gramm | |
kukoricakeményítő | 1 | teáskanál | |
olivaolaj | 30 | milliliter | |
sertéscomb | 400 | gramm | |
szárított gomba | 10 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 400 | milliliter | |
víz | 2 | evőkanál |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • olivaolaj 30 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
2.
alma 250 gramm • szárított gomba 10 gramm
Az almát meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk. A gombát vízbe áztatjuk.
3.
sertéscomb 400 gramm • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A húst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, majd hagymával megpirítjuk. Ha megpirult sózzuk, borsozzuk.
4.
Hozzáadjuk az almát és a leszűrt gombát...
6.
kukoricakeményítő 1 teáskanál • víz 2 evőkanál
Szükség szerint egy kis kukorica keményítővel sűríthetjük.
7.
chili paprikás mártás 1 teáskanál
Amennyiben pikánsabb verziót szeretne, úgy chilli paprikát vagy szószt adhat hozzá.
Jó étvágyat!