RECEPTEK

Szilvás gombóc zsemlemorzsával

Szilvás gombóc zsemlemorzsával

Hagyományos és egyszerű recept a szilvásgombóc elkészítésére lágy tésztában

recept,recept fotó,rétesliszt,szilva ,Édes ételek,Receptek ételpárolókhoz,Szlovák receptek,

Édes ételek

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

porcukor3evőkanál
rétesliszt360gramm
szilva 1200gramm
tyúk tojás1darab
vaj60gramm
zsemlemorzsa9evőkanál
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

 

Recept

1. 

rétesliszt 360 gramm  tyúk tojás 1 darab  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter

Egy tálban elkészítünk két csésze réteslisztet lisztet. Egy másik tálban állandó keverés mellett főzni kezdünk egy csésze tejet. A tejet hozzáöntjük a liszthez, amíg még forró és jól elkeverjük. A kihűlés után a tésztába még beledolgozunk egy tojást.

2. 

szilva  1200 gramm

A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagságra és lisztel meghintet gyúrólapon négyzet alakúra vágjuk, amelybe majd a szilvákat fogjuk csomagolni. A nagyságuk az átlagos szilvák nagyságának kell, hogy megfeleljen. (cca.8x8 cm).

3. 

A gombócokat gőznyomású fazékban főzzük - 25-30 percen keresztül. Amennyiben főzéshez átlagos fazekat használunk, figyeljük, hogy a víz ne forrjon túlságosan és hogy a tészta a víz tetején ne főljön túl.

4. Zsemlemorzsa elkészítése

zsemlemorzsa 9 evőkanál  porcukor 3 evőkanál

A zsemlemorzsát kristálycukorral szárazon pirítjuk egy serpenyőben. Néha megkeverjük, hogy ne égjen oda. A cukor könnyen karamellizálódhat és odatapadhat a serpenyő aljára.

5. 

vaj 60 gramm

Ha látványosan szeretnénk tálalni, úgy minden gombócot felnégyelve, pirított zsemlemorzsával megszórva és olvasztott vajjal leöntve tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit