RECEPTEK

Szilvás gombóc zsemlemorzsával

Szilvás gombóc zsemlemorzsával

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Hagyományos és egyszerű recept a szilvásgombóc elkészítésére lágy tésztában

recept,recept fotó,rétesliszt,szilva ,Édes ételek,Receptek ételpárolókhoz,Szlovák receptek,

Édes ételek

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

4

Adag tömege

535 g

Adag energiatartalma

848 kcal

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

porcukor

3

117

evőkanál

kcal

rétesliszt

360

1282

gramm

kcal

szilva

1200

817

gramm

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

60

441

gramm

kcal

zsemlemorzsa

9

504

evőkanál

kcal

zsírszegény tej 1,5%

300

144

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

rétesliszt 360 gramm  tyúk tojás 1 darab  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter

Egy tálban elkészítünk két csésze réteslisztet lisztet. Egy másik tálban állandó keverés mellett főzni kezdünk egy csésze tejet. A tejet hozzáöntjük a liszthez, amíg még forró és jól elkeverjük. A kihűlés után a tésztába még beledolgozunk egy tojást.

Egy tálban elkészítünk két csésze...

2. 

szilva  1200 gramm

A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagságra és lisztel meghintet gyúrólapon négyzet alakúra vágjuk, amelybe majd a szilvákat fogjuk csomagolni. A nagyságuk az átlagos szilvák nagyságának kell, hogy megfeleljen. (cca.8x8 cm).

A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagságra és...

3. 

A gombócokat gőznyomású fazékban főzzük - 25-30 percen keresztül. Amennyiben főzéshez átlagos fazekat használunk, figyeljük, hogy a víz ne forrjon túlságosan és hogy a tészta a víz tetején ne főljön túl.

A gombócokat gőznyomású fazékban főzzük -...

4. Zsemlemorzsa elkészítése

zsemlemorzsa 9 evőkanál  porcukor 3 evőkanál

A zsemlemorzsát kristálycukorral szárazon pirítjuk egy serpenyőben. Néha megkeverjük, hogy ne égjen oda. A cukor könnyen karamellizálódhat és odatapadhat a serpenyő aljára.

5. 

vaj 60 gramm

Ha látványosan szeretnénk tálalni, úgy minden gombócot felnégyelve, pirított zsemlemorzsával megszórva és olvasztott vajjal leöntve tálaljuk.

Ha látványosan szeretnénk tálalni, úgy minden...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés