szakacsreceptek.hu

Szilvás gombóc túrós tésztából

    

Egy klasszikus édesség szilvából.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
darabos túró500gramm
finomliszt-
porcukor4evőkanál
rétesliszt320gramm
szilva 20darab
1csipet
-
tyúk tojás2darab
vaj-
víz-
zsemlemorzsa4evőkanál

1. 

szilva  20 darab

A szilvát megmossuk és szárazra töröljük.

2. 

rétesliszt 320 gramm

Egy tálba szórunk lisztet,...

3. 

darabos túró 500 gramm  tyúk tojás 2 darab   1 csipet

...túrót, tojást és egy csipetnyi sót.

4. 

Tésztát dolgozunk ki.

5. 

finomliszt

A tésztából egy liszttel meghintett gyúrólapon egy hengert alakítunk ki, majd 20 egyforma részre vágjuk. Minden részből lepényformát alakítunk, és belecsomagoljuk a szilvát.

6. 

Golyókat formálunk.

7. 

víz 

Mély lábasban vizet forralunk egy csipetnyi sóval. Belerakjuk a gombócokat és 10 percig főzzük, amíg fel nem úsznak a felszínre.

8. 

A felszínre úszott golyókat még 5 percig főzzük, majd lyukacsos szedőkanállal kiszedjük.

9. 

zsemlemorzsa 4 evőkanál

A zsemlemorzsát szárazon egy serpenyőn megpirítjuk.

10. 

porcukor 4 evőkanál

Belekeverjük ízlés szerint a por vagy kristálycukrot.

11. 

vaj

A vajat felolvasztjuk. A tányérra elkészített gombócokat leöntjük vajjal majd megszórjuk édes zsemlemorzsával.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés