RECEPTEK

Szilvás gombóc túrós tésztából

Szilvás gombóc túrós tésztából

Egy klasszikus édesség szilvából.

recept,recept fotó,szilva ,Édes ételek,Szlovák receptek,Szezonális receptek

Édes ételek

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

darabos túró500gramm
finomliszt-
porcukor4evőkanál
rétesliszt320gramm
szilva 20darab
1csipet
-
tyúk tojás2darab
vaj-
víz-
zsemlemorzsa4evőkanál

 

Recept

1. 

szilva  20 darab

A szilvát megmossuk és szárazra töröljük.

2. 

rétesliszt 320 gramm

Egy tálba szórunk lisztet,...

3. 

darabos túró 500 gramm  tyúk tojás 2 darab   1 csipet

...túrót, tojást és egy csipetnyi sót.

4. 

Tésztát dolgozunk ki.

5. 

finomliszt

A tésztából egy liszttel meghintett gyúrólapon egy hengert alakítunk ki, majd 20 egyforma részre vágjuk. Minden részből lepényformát alakítunk, és belecsomagoljuk a szilvát.

6. 

Golyókat formálunk.

7. 

víz 

Mély lábasban vizet forralunk egy csipetnyi sóval. Belerakjuk a gombócokat és 10 percig főzzük, amíg fel nem úsznak a felszínre.

8. 

A felszínre úszott golyókat még 5 percig főzzük, majd lyukacsos szedőkanállal kiszedjük.

9. 

zsemlemorzsa 4 evőkanál

A zsemlemorzsát szárazon egy serpenyőn megpirítjuk.

10. 

porcukor 4 evőkanál

Belekeverjük ízlés szerint a por vagy kristálycukrot.

11. 

vaj

A vajat felolvasztjuk. A tányérra elkészített gombócokat leöntjük vajjal majd megszórjuk édes zsemlemorzsával.

Jó étvágyat!

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés