Túrós fánk
... nem csak farsangra.
recept,recept fotó,darabos túró,Édes ételek,Farsang
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 1 | teáskanál | |
darabos túró | 250 | gramm | |
finomliszt | 250 | gramm | |
finomliszt | - | ||
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
napraforgó olaj | - | ||
porcukor | 80 | gramm | |
só | - | ||
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
vaníliacukor | 24 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • só • vaj 50 gramm • sütőpor 1 teáskanál • citromhéj 1 teáskanál • kristálycukor 1 evőkanál • darabos túró 250 gramm
Az összes hozzávalót és egy csipetnyi sót összekeverjük, majd sima tésztát dolgozunk ki belőle.
2.
A tésztát lisztel meghintett gyúrólapon kb 0,5cm vastagra nyújtjuk. Ezután egyforma csíkokra vágjuk, majd rombusz formára, amelyben két bevágást csinálunk.
4.
vaníliacukor 24 gramm • porcukor 80 gramm
A még meleg fánkokat porcukor és vaníliacukor keverékében forgatjuk meg.
Jó étvágyat!