Túrós fánk

... nem csak farsangra.
recept,recept fotó,darabos túró,Édes ételek,Farsang
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 1 4 | teáskanál kcal | |
darabos túró | 250 293 | gramm kcal | |
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 80 311 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 24 87 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • só • vaj 50 gramm • sütőpor 1 teáskanál • citromhéj 1 teáskanál • kristálycukor 1 evőkanál • darabos túró 250 gramm
Az összes hozzávalót és egy csipetnyi sót összekeverjük, majd sima tésztát dolgozunk ki belőle.

2.
A tésztát lisztel meghintett gyúrólapon kb 0,5cm vastagra nyújtjuk. Ezután egyforma csíkokra vágjuk, majd rombusz formára, amelyben két bevágást csinálunk.


4.
vaníliacukor 24 gramm • porcukor 80 gramm
A még meleg fánkokat porcukor és vaníliacukor keverékében forgatjuk meg.

Jó étvágyat!