szakacsreceptek.hu

Túrós fánk

    

... nem csak farsangra.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:    

 

 
 
citromhéj1teáskanál
darabos túró250gramm
finomliszt250gramm
finomliszt-
kristálycukor1evőkanál
napraforgó olaj-
porcukor80gramm
-
sütőpor1teáskanál
tyúk tojás2darab
vaj50gramm
vaníliacukor24gramm

1. 

finomliszt 250 gramm  tyúk tojás 2 darab    vaj 50 gramm  sütőpor 1 teáskanál  citromhéj 1 teáskanál  kristálycukor 1 evőkanál  darabos túró 250 gramm

Az összes hozzávalót és egy csipetnyi sót összekeverjük, majd sima tésztát dolgozunk ki belőle.

2. 

finomliszt

A tésztát lisztel meghintett gyúrólapon kb 0,5cm vastagra nyújtjuk. Ezután egyforma csíkokra vágjuk, majd rombusz formára, amelyben két bevágást csinálunk.

3. 

napraforgó olaj

A fánkokat forró olajban kb 2 percig mindkét oldalról arany színűre sütjük.

4. 

vaníliacukor 24 gramm  porcukor 80 gramm

A még meleg fánkokat porcukor és vaníliacukor keverékében forgatjuk meg.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés