szakacsreceptek.hu

Túrós fánk

... nem csak farsangra.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Citromhéj1teáskanál
Darabos túró250gramm
Finomliszt250gramm
Finomliszt
Kristálycukor1evőkanál
Napraforgó olaj
Porcukor80gramm
Sütőpor1teáskanál
Tyúk tojás2darab
Vaj50gramm
Vaníliacukor24gramm

1. 

finomliszt 250 g  tyúk tojás 2 db    vaj 50 g  sütőpor 1 TK  citromhéj 1 TK  kristálycukor 1 EK  darabos túró 250 g

Az összes hozzávalót és egy csipetnyi sót összekeverjük, majd sima tésztát dolgozunk ki belőle.

2. 

finomliszt

A tésztát lisztel meghintett gyúrólapon kb 0,5cm vastagra nyújtjuk. Ezután egyforma csíkokra vágjuk, majd rombusz formára, amelyben két bevágást csinálunk.

3. 

napraforgó olaj

A fánkokat forró olajban kb 2 percig mindkét oldalról arany színűre sütjük.

4. 

vaníliacukor 24 g  porcukor 80 g

A még meleg fánkokat porcukor és vaníliacukor keverékében forgatjuk meg.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés