Édes túrókrokett

Ropogós sült krokett édes túrós tésztából, gyümölcsökkel tálalva.
recept,recept fotó,darabos túró,mazsola,citromhéj,Édes ételek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek ›Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 2 8 | teáskanál kcal | |
darabos túró | 500 585 | gramm kcal | |
fritőzolaj | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 80 322 | gramm kcal | |
mazsola | 50 142 | gramm kcal | |
rétesliszt | 120 428 | gramm kcal | |
tejszínhab | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaníliacukor | 2 145 | darab kcal | |
zsemlemorzsa | 0 ?? | kcal | |
áfonya befőtt | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
tyúk tojás 2 darab • kristálycukor 80 gramm • vaníliacukor 2 darab • darabos túró 500 gramm • rétesliszt 120 gramm • mazsola 50 gramm • citromhéj 2 teáskanál
Keverjük össze a tojást, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, adjunk hozzá lisztet, túrót, reszelt citromhéjat és mazsolát. Mindent jól összekeverünk és kidolgozzuk a tésztát

2.
A túrós tésztából kis darabokat veszünk el és nedves kézzel kroketteket formázunk, amelyeket zsemlemorzsába forgatunk meg.

3.
Egy mélyebb serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a kroketteket minden oldalról aranysárgára sütjük.

4.
Hagyjuk, hogy a sült krokett papírszalvétára csöpögjön le.

5.
A kroketteket tejszínhabbal, áfonya kompóttal vagy más gyümölcsökkel szolgálhatjuk fel.

Jó étvágyat!