szakacsreceptek.hu

Édes túrókrokett

Édes túrókrokett

    

Ropogós sült krokett édes túrós tésztából, gyümölcsökkel tálalva.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Édes ételek  

 

1. 

tyúk tojás 2 darab  kristálycukor 80 gramm  vaníliacukor 2 darab  darabos túró 500 gramm  rétesliszt 120 gramm  mazsola 50 gramm  citromhéj 2 teáskanál

Keverjük össze a tojást, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, adjunk hozzá lisztet, túrót, reszelt citromhéjat és mazsolát. Mindent jól összekeverünk és kidolgozzuk a tésztát

2. 

zsemlemorzsa

A túrós tésztából kis darabokat veszünk el és nedves kézzel kroketteket formázunk, amelyeket zsemlemorzsába forgatunk meg.

3. 

fritőzolaj

Egy mélyebb serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a kroketteket minden oldalról aranysárgára sütjük.

4. 

Hagyjuk, hogy a sült krokett papírszalvétára csöpögjön le.

5. 

áfonya befőtt  tejszínhab

A kroketteket tejszínhabbal, áfonya kompóttal vagy más gyümölcsökkel szolgálhatjuk fel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés