RECEPTEK

Édes túrókrokett

Édes túrókrokett

Ropogós sült krokett édes túrós tésztából, gyümölcsökkel tálalva.

recept,recept fotó,darabos túró,mazsola,citromhéj,Édes ételek

Édes ételek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Édes ételek  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromhéj2teáskanál
darabos túró500gramm
fritőzolaj -
kristálycukor80gramm
mazsola50gramm
rétesliszt120gramm
tejszínhab -
tyúk tojás2darab
vaníliacukor2darab
zsemlemorzsa-
áfonya befőtt-

 

Recept

1. 

tyúk tojás 2 darab  kristálycukor 80 gramm  vaníliacukor 2 darab  darabos túró 500 gramm  rétesliszt 120 gramm  mazsola 50 gramm  citromhéj 2 teáskanál

Keverjük össze a tojást, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, adjunk hozzá lisztet, túrót, reszelt citromhéjat és mazsolát. Mindent jól összekeverünk és kidolgozzuk a tésztát

2. 

zsemlemorzsa

A túrós tésztából kis darabokat veszünk el és nedves kézzel kroketteket formázunk, amelyeket zsemlemorzsába forgatunk meg.

3. 

fritőzolaj

Egy mélyebb serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a kroketteket minden oldalról aranysárgára sütjük.

4. 

Hagyjuk, hogy a sült krokett papírszalvétára csöpögjön le.

5. 

áfonya befőtt  tejszínhab

A kroketteket tejszínhabbal, áfonya kompóttal vagy más gyümölcsökkel szolgálhatjuk fel.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés