Almafelfújt toast kenyérből

recept,recept fotó,toast kenyér,alma ,alma ,Édes ételek,Receptek babáknak,Szezonális receptek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek › Receptek babáknak › Szezonális receptek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 600 366 | gramm kcal | |
lágy túró | 500 510 | gramm kcal | |
mazsola | 100 284 | gramm kcal | |
porcukor | 12 466 | evőkanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 400 256 | milliliter kcal | |
toast kenyér | 720 ?? | gramm kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
toast kenyér 720 gramm • porcukor 2 evőkanál
8 darab toast kenyeret tegyünk bele és szórjuk meg cukorral.

3.
alma 300 gramm
Az almákat hámozzuk meg, és durván reszeljük le. Kenjük el őket egyenletesen az első kenyérrétegen. Fedjük le egy második réteg kenyérrel.

4.
lágy túró 500 gramm • porcukor 4 evőkanál • mazsola 100 gramm
A túrót összekeverjük cukorral és mosott mazsolával.

5.
A túrót kenjük szét a második kenyérrétegen.

6.
porcukor 2 evőkanál • alma 300 gramm
Fedjük le egy harmadik réteg kenyérrel, szórjuk meg cukorral, és ismét terítsük szét a megpucolt, durvára reszelt almát. Fedjük le negyedik réteg kenyérrel .

7.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter • porcukor 2 evőkanál • tojássárgája 4 darab
Tejben összekeverjük a cukrot és tojássárgákat.

8.
A tepsi tartalmát leöntjük vele. Letakarjuk a tepsit.

9.
30 percig 200°C fokon sütjük.

10.
tojásfehérje 4 darab • porcukor 2 evőkanál
A tojásfehérjéből kemény habot verünk fel és cukrot adunk hozzá.

11.
A habot a megsült felfújtra kenjük szét.

12.
10 percig sütjük.

Jó étvágyat!