Almafelfújt toast kenyérből
![Almafelfújt toast kenyérből](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002103/img_hu_4x3/almafelfujt-toast-kenyerbol_00180.jpg)
recept,recept fotó,toast kenyér,alma ,alma ,Édes ételek,Receptek babáknak
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 600 | gramm | |
lágy túró | 500 | gramm | |
mazsola | 100 | gramm | |
porcukor | 12 | evőkanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 400 | milliliter | |
toast kenyér | 720 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | - |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002103/small/IMG_0986.jpg)
2.
toast kenyér 720 gramm • porcukor 2 evőkanál
8 darab toast kenyeret tegyünk bele és szórjuk meg cukorral.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002103/small/IMG_0988.jpg)
3.
alma 300 gramm
Az almákat hámozzuk meg, és durván reszeljük le. Kenjük el őket egyenletesen az első kenyérrétegen. Fedjük le egy második réteg kenyérrel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002103/small/IMG_0990.jpg)
4.
lágy túró 500 gramm • porcukor 4 evőkanál • mazsola 100 gramm
A túrót összekeverjük cukorral és mosott mazsolával.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002103/small/IMG_0992.jpg)
5.
A túrót kenjük szét a második kenyérrétegen.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002103/small/IMG_0994.jpg)
6.
porcukor 2 evőkanál • alma 300 gramm
Fedjük le egy harmadik réteg kenyérrel, szórjuk meg cukorral, és ismét terítsük szét a megpucolt, durvára reszelt almát. Fedjük le negyedik réteg kenyérrel .
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002103/small/IMG_0998.jpg)
7.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter • porcukor 2 evőkanál • tojássárgája 4 darab
Tejben összekeverjük a cukrot és tojássárgákat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002103/small/IMG_1001.jpg)
8.
A tepsi tartalmát leöntjük vele. Letakarjuk a tepsit.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002103/small/IMG_1004.jpg)
9.
30 percig 200°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002103/small/IMG_1008.jpg)
10.
tojásfehérje 4 darab • porcukor 2 evőkanál
A tojásfehérjéből kemény habot verünk fel és cukrot adunk hozzá.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002103/small/IMG_1007.jpg)
11.
A habot a megsült felfújtra kenjük szét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002103/small/IMG_1012.jpg)
12.
10 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002103/small/IMG_1013.jpg)
Jó étvágyat!