Lágy almás palacsinta
Könnyű és finom palacsinta a gyermekek részére.
recept,recept fotó,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,alma ,Édes reggeli,Édes ételek,Receptek babáknak,Szezonális receptek
Édes reggeli
kategóriak
Édes reggeli › Édes ételek › Receptek babáknak › Szezonális receptek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 50 | gramm | |
finomliszt | 300 | gramm | |
kristálycukor | 80 | gramm | |
napraforgó olaj | 1 | evőkanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 500 | milliliter | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab |
Recept
1. A tészta elkészítése
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter • kristálycukor 80 gramm • tojássárgája 2 darab • finomliszt 300 gramm • alma 50 gramm
A tésztát elkészítjük a tej, tojássárgája, cukor és liszt összekeverésével. Hozzáadunk egy kis reszelt almát.
2. Habot készítünk
tojásfehérje 2 darab
A tojásfehérjéből felverjük a habot, amelyet hozzáadjuk a tésztához. Óvatosan összekeverjük.
3. Megsütjük
napraforgó olaj 1 evőkanál
Olajat öntünk a serpenyőbe és beleöntjük a palacsintatésztát, kialakítjuk a palacsinta alakját. Minden palacsintát két oldalról rendesen átsütünk.
Jó étvágyat!