szakacsreceptek.hu

Almás kenyérfelfújt pudinggal

A felfújt mintha sütemény lenne. A tálalásnál öntsük le a felfújtat savanyúbb gyümölcs levével.

 

Adag: 6

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 

1. 

alma  800 g

Az almákat megpucoljuk, majd lereszeljük.

2. 

kifli 5 db  vaníliacukor 12 g  kristálycukor 100 g

A kifliket feldaraboljuk, majd hozzáadjuk az almát, és mindkét cukrot.

3. 

vaj  zsírszegény tej 1,5% 200 ml  tyúk tojás 2 db

Jól összekeverjük, berakjuk egy vajjal kikent formába, és lenyomkodjuk. A tejben elkavarjuk a tojást, és ráöntjük a kiflikre.

4. 

alacsony zsírtartalmú tej 0,5% 1 l  vaníliás puding -por 120 g  kristálycukor 50 g

A tejben elkavarjuk a pudingport cukorral. Sűrű krémre főzzük.

5. 

A pudingot ráöntjük a tejben áztatott kiflikre.

6. 

200°C fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.

7. 

A tálalás előtt hagyjuk kihűlni, mert ha meleg a puding, nem lehet rendesen szeletelni a felfújtat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés