Almás kenyérfelfújt pudinggal

A felfújt mintha sütemény lenne. A tálalásnál öntsük le a felfújtat savanyúbb gyümölcs levével.
recept,recept fotó,alma ,vaníliás puding -por,Édes ételek,Receptek babáknak
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
alacsony zsírtartalmú tej 0,5% | 1 390 | liter kcal | |
alma | 800 488 | gramm kcal | |
kifli | 5 ?? | darab kcal | |
kristálycukor | 150 603 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaníliacukor | 12 44 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 120 426 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept

2.
kifli 5 darab • vaníliacukor 12 gramm • kristálycukor 100 gramm
A kifliket feldaraboljuk, majd hozzáadjuk az almát, és mindkét cukrot.

3.
vaj • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • tyúk tojás 2 darab
Jól összekeverjük, berakjuk egy vajjal kikent formába, és lenyomkodjuk. A tejben elkavarjuk a tojást, és ráöntjük a kiflikre.

4.
alacsony zsírtartalmú tej 0,5% 1 liter • vaníliás puding -por 120 gramm • kristálycukor 50 gramm
A tejben elkavarjuk a pudingport cukorral. Sűrű krémre főzzük.

5.
A pudingot ráöntjük a tejben áztatott kiflikre.

6.
200°C fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.

7.
A tálalás előtt hagyjuk kihűlni, mert ha meleg a puding, nem lehet rendesen szeletelni a felfújtat.

Jó étvágyat!