RECEPTEK

Almás kenyérfelfújt pudinggal

Almás kenyérfelfújt pudinggal

A felfújt mintha sütemény lenne. A tálalásnál öntsük le a felfújtat savanyúbb gyümölcs levével.

recept,recept fotó,alma ,vaníliás puding -por,Édes ételek,Receptek babáknak

Édes ételek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alacsony zsírtartalmú tej 0,5%1liter
alma 800gramm
kifli5darab
kristálycukor150gramm
tyúk tojás2darab
vaj-
vaníliacukor12gramm
vaníliás puding -por120gramm
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

Recept

1. 

alma  800 gramm

Az almákat megpucoljuk, majd lereszeljük.

2. 

kifli 5 darab  vaníliacukor 12 gramm  kristálycukor 100 gramm

A kifliket feldaraboljuk, majd hozzáadjuk az almát, és mindkét cukrot.

3. 

vaj  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  tyúk tojás 2 darab

Jól összekeverjük, berakjuk egy vajjal kikent formába, és lenyomkodjuk. A tejben elkavarjuk a tojást, és ráöntjük a kiflikre.

4. 

alacsony zsírtartalmú tej 0,5% 1 liter  vaníliás puding -por 120 gramm  kristálycukor 50 gramm

A tejben elkavarjuk a pudingport cukorral. Sűrű krémre főzzük.

5. 

A pudingot ráöntjük a tejben áztatott kiflikre.

6. 

200°C fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.

7. 

A tálalás előtt hagyjuk kihűlni, mert ha meleg a puding, nem lehet rendesen szeletelni a felfújtat.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit