szakacsreceptek.hu

Teljes kiőrlésű lisztből készült almás felfújt

    

Egyszerű édesség, teljes kiőrlésű péksüteményből. Ha tartalmaz is némi nádcukrot, sokkal egészségesebb mint a fehér lisztből készült péksütemény amely teli van fehér cukorral.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
alma 500gramm
fahéj, őrölt2teáskanál
méz -
nádcukor4evőkanál
teljes kiőrlésű kifli225gramm
tyúk tojás2darab
vaj-
vaj50gramm
zsírszegény tej 1,5%225milliliter

1. 

teljes kiőrlésű kifli 225 gramm

Négy darab teljes kiőrlésű lisztből készült kiflit karikákra vágunk, kb 0.5 cm.

2. 

alma  500 gramm

Az almákat megmossuk és vastagra lereszeljük a héjával együtt.

3. 

vaj  nádcukor 1 evőkanál

A sütőtálat ( 22 cm ) kivajazzuk és a kiflik egy harmadát belerakjuk. Megszórjuk nádcukorral.

4. 

fahéj, őrölt 1 teáskanál  nádcukor 1 evőkanál

Hozzáadjuk az alma felét, megszórjuk fahéjjal és a nádcukorral.

5. 

nádcukor 1 evőkanál

Rárakjuk a kiflik másik harmadát és újra cukrozzuk.

6. 

fahéj, őrölt 1 teáskanál  nádcukor 1 evőkanál

Majd az alma másik felét rakjuk rá, újra fahéj, nádcukor.

7. 

zsírszegény tej 1,5% 225 milliliter  tyúk tojás 2 darab

Ezután az almákra ráhelyezzük a felmaradt kifliket. Tejben tojást alaposan összekeverünk és ráöntjük a kiflikre.Megvárjuk amíg a tej beszívódik és utána a kézzel óvatosan megnyomkodjuk.

8. 

vaj 50 gramm

A tetejére vastagon vajat reszelünk.

9. 

Lefeadjük és 200°C sütjük 25 percig. Ezután levesszük a fedőt és további 5 percig még sütjük.

10. 

Miután kihűlt egy tálcára borítjuk és 6 szeletre vágjuk.

11. 

méz

Ízlés szerint meglocsoljuk egy kis mézzel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés