Teljes kiőrlésű lisztből készült almás felfújt
Egyszerű édesség, teljes kiőrlésű péksüteményből. Ha tartalmaz is némi nádcukrot, sokkal egészségesebb mint a fehér lisztből készült péksütemény amely teli van fehér cukorral.
recept,recept fotó,teljes kiőrlésű kifli,alma ,nádcukor,nádcukor,nádcukor,nádcukor,Édes ételek,Szezonális receptek
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 500 | gramm | |
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
méz | - | ||
nádcukor | 4 | evőkanál | |
teljes kiőrlésű kifli | 225 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 50 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 225 | milliliter |
Recept
1.
teljes kiőrlésű kifli 225 gramm
Négy darab teljes kiőrlésű lisztből készült kiflit karikákra vágunk, kb 0.5 cm.
3.
A sütőtálat ( 22 cm ) kivajazzuk és a kiflik egy harmadát belerakjuk. Megszórjuk nádcukorral.
4.
fahéj, őrölt 1 teáskanál • nádcukor 1 evőkanál
Hozzáadjuk az alma felét, megszórjuk fahéjjal és a nádcukorral.
6.
fahéj, őrölt 1 teáskanál • nádcukor 1 evőkanál
Majd az alma másik felét rakjuk rá, újra fahéj, nádcukor.
7.
zsírszegény tej 1,5% 225 milliliter • tyúk tojás 2 darab
Ezután az almákra ráhelyezzük a felmaradt kifliket. Tejben tojást alaposan összekeverünk és ráöntjük a kiflikre.Megvárjuk amíg a tej beszívódik és utána a kézzel óvatosan megnyomkodjuk.
9.
Lefeadjük és 200°C sütjük 25 percig. Ezután levesszük a fedőt és további 5 percig még sütjük.
10.
Miután kihűlt egy tálcára borítjuk és 6 szeletre vágjuk.
Jó étvágyat!