Teljes kiőrlésű lisztből készült almás felfújt

Egyszerű édesség, teljes kiőrlésű péksüteményből. Ha tartalmaz is némi nádcukrot, sokkal egészségesebb mint a fehér lisztből készült péksütemény amely teli van fehér cukorral.
recept,recept fotó,teljes kiőrlésű kifli,alma ,nádcukor,nádcukor,nádcukor,nádcukor,Édes ételek
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 500 305 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 2 25 | teáskanál kcal | |
méz | 0 ?? | kcal | |
nádcukor | 4 159 | evőkanál kcal | |
teljes kiőrlésű kifli | 225 657 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 225 108 | milliliter kcal |
Recept
1.
teljes kiőrlésű kifli 225 gramm
Négy darab teljes kiőrlésű lisztből készült kiflit karikákra vágunk, kb 0.5 cm.


3.
A sütőtálat ( 22 cm ) kivajazzuk és a kiflik egy harmadát belerakjuk. Megszórjuk nádcukorral.

4.
fahéj, őrölt 1 teáskanál • nádcukor 1 evőkanál
Hozzáadjuk az alma felét, megszórjuk fahéjjal és a nádcukorral.


6.
fahéj, őrölt 1 teáskanál • nádcukor 1 evőkanál
Majd az alma másik felét rakjuk rá, újra fahéj, nádcukor.

7.
zsírszegény tej 1,5% 225 milliliter • tyúk tojás 2 darab
Ezután az almákra ráhelyezzük a felmaradt kifliket. Tejben tojást alaposan összekeverünk és ráöntjük a kiflikre.Megvárjuk amíg a tej beszívódik és utána a kézzel óvatosan megnyomkodjuk.


9.
Lefeadjük és 200°C sütjük 25 percig. Ezután levesszük a fedőt és további 5 percig még sütjük.

10.
Miután kihűlt egy tálcára borítjuk és 6 szeletre vágjuk.


Jó étvágyat!