szakacsreceptek.hu

Rizsfelfújt túróval

     

Kitűnő rizsfelfújt, sok hozzávalóval és magas energiaértékkel.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Alma 350gramm
Aszalt szilva
Darabos túró500gramm
Kerek szemű rizs500gramm
Mazsola100gramm
Porcukor300gramm
Rétesliszt
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%1000milliliter
Tojásfehérje8darab
Tojássárgája8darab
Vaj150gramm
Vaj
Vaníliacukor30gramm
Víz1000milliliter

1. Rizs

kerek szemű rizs 500 g  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1000 ml  víz 1000 ml  vaníliacukor 30 g

A rizst folyó víz alatt mossuk, és lecsepegtetjük. Egy lábasba tejet, és vizet öntünk, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a rizst. Időnként megkeverjük, és megfőzzük. Langyosra hűtjük.

Rizs

2. 

vaj 150 g  porcukor 160 g  tojássárgája 8 db

Vajat cukorral és sárgájával habosra keverünk.

3. Túrós almás töltelék

mazsola 100 g  alma  350 g  darabos túró 500 g  porcukor 80 g

A mazsolát beáztatjuk. Az almákat meghántjuk, és vastagra reszeljük. A túrót cukorral keverjük, hozzáadjuk a mazsolát, és a kifacsart almareszeléket, összekeverjük.

Túrós almás töltelék

4. 

A lehűlt rizshez hozzákeverjük a vajat és a tojássárgáját.

5. Rétegezzük

vaj  rétesliszt

Mély tepsit kivajazunk, és lisztel meghintjük. Az aljára a rizs felét öntjük. Ráhelyezzük a túrós-almás tölteléket, majd a rizs másik felével takarjuk.

Rétegezzük

6. 

aszalt szilva

A tetejére aszalt szilvát rakunk. Fedő alatt 50 percig előmelegített sütőben kb 175°C-on sütjük.

7. 

50 perc után levesszük a fedőt, és még 10 percig sütjük.

8. 

tojásfehérje 8 db  porcukor 60 g

Fehérjéből kemény habot verünk cukorral, majd rákenjük a megsült felfújtra, és további 10 percig sülni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés