szakacsreceptek.hu

Rizsfelfújt túróval

     

Kitűnő rizsfelfújt, sok hozzávalóval és magas energiaértékkel.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
alma 350gramm
aszalt szilva0
darabos túró500gramm
kerek szemű rizs500gramm
mazsola100gramm
porcukor300gramm
rétesliszt0
teljes zsírtartalmú tej 3,5%1000milliliter
tojásfehérje8darab
tojássárgája8darab
vaj150gramm
vaj0
vaníliacukor30gramm
víz1000milliliter

1. Rizs

kerek szemű rizs 500 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1000 milliliter  víz 1000 milliliter  vaníliacukor 30 gramm

A rizst folyó víz alatt mossuk, és lecsepegtetjük. Egy lábasba tejet, és vizet öntünk, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a rizst. Időnként megkeverjük, és megfőzzük. Langyosra hűtjük.

Rizs

2. 

vaj 150 gramm  porcukor 160 gramm  tojássárgája 8 darab

Vajat cukorral és sárgájával habosra keverünk.

3. Túrós almás töltelék

mazsola 100 gramm  alma  350 gramm  darabos túró 500 gramm  porcukor 80 gramm

A mazsolát beáztatjuk. Az almákat meghántjuk, és vastagra reszeljük. A túrót cukorral keverjük, hozzáadjuk a mazsolát, és a kifacsart almareszeléket, összekeverjük.

Túrós almás töltelék

4. 

A lehűlt rizshez hozzákeverjük a vajat és a tojássárgáját.

5. Rétegezzük

vaj  rétesliszt

Mély tepsit kivajazunk, és lisztel meghintjük. Az aljára a rizs felét öntjük. Ráhelyezzük a túrós-almás tölteléket, majd a rizs másik felével takarjuk.

Rétegezzük

6. 

aszalt szilva

A tetejére aszalt szilvát rakunk. Fedő alatt 50 percig előmelegített sütőben kb 175°C-on sütjük.

7. 

50 perc után levesszük a fedőt, és még 10 percig sütjük.

8. 

tojásfehérje 8 darab  porcukor 60 gramm

Fehérjéből kemény habot verünk cukorral, majd rákenjük a megsült felfújtra, és további 10 percig sülni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés