Rizsfelfújt túróval
Kitűnő rizsfelfújt, sok hozzávalóval és magas energiaértékkel.
recept,recept fotó,kerek szemű rizs,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,alma ,darabos túró,Édes ételek,Szezonális receptek
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 350 | gramm | |
aszalt szilva | - | ||
darabos túró | 500 | gramm | |
kerek szemű rizs | 500 | gramm | |
mazsola | 100 | gramm | |
porcukor | 300 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1000 | milliliter | |
tojásfehérje | 8 | darab | |
tojássárgája | 8 | darab | |
vaj | 150 | gramm | |
vaj | - | ||
vaníliacukor | 30 | gramm | |
víz | 1000 | milliliter |
Recept
1. Rizs
kerek szemű rizs 500 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1000 milliliter • víz 1000 milliliter • vaníliacukor 30 gramm
A rizst folyó víz alatt mossuk, és lecsepegtetjük. Egy lábasba tejet, és vizet öntünk, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a rizst. Időnként megkeverjük, és megfőzzük. Langyosra hűtjük.
2.
vaj 150 gramm • porcukor 160 gramm • tojássárgája 8 darab
Vajat cukorral és sárgájával habosra keverünk.
3. Túrós almás töltelék
mazsola 100 gramm • alma 350 gramm • darabos túró 500 gramm • porcukor 80 gramm
A mazsolát beáztatjuk. Az almákat meghántjuk, és vastagra reszeljük. A túrót cukorral keverjük, hozzáadjuk a mazsolát, és a kifacsart almareszeléket, összekeverjük.
4.
A lehűlt rizshez hozzákeverjük a vajat és a tojássárgáját.
5. Rétegezzük
Mély tepsit kivajazunk, és lisztel meghintjük. Az aljára a rizs felét öntjük. Ráhelyezzük a túrós-almás tölteléket, majd a rizs másik felével takarjuk.
6.
A tetejére aszalt szilvát rakunk. Fedő alatt 50 percig előmelegített sütőben kb 175°C-on sütjük.
7.
50 perc után levesszük a fedőt, és még 10 percig sütjük.
8.
tojásfehérje 8 darab • porcukor 60 gramm
Fehérjéből kemény habot verünk cukorral, majd rákenjük a megsült felfújtra, és további 10 percig sülni hagyjuk.
Jó étvágyat!