Zabpehely felfújt

Édes felfújt, tele rostokkal, különösen a gyerekeknek fog tetszeni. Felnőttek, főleg férfiak szeretik desszertnek :) Meggy vagy más kedvenc befőttel tálaljuk.
recept,recept fotó,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,zabpehely,Édes ételek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek ›Hozzávalók
Hozzávalók
kompót leve | 150 87 | milliliter kcal | |
kukoricakeményítő | ½ 10 | teáskanál kcal | |
kókusz reszelék | 0 ?? | kcal | |
meggykompót | 0 ?? | kcal | |
nádcukor | 100 396 | gramm kcal | |
nádcukor | 1 20 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 500 320 | milliliter kcal | |
tojásfehérje | 3 51 | darab kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 500 0 | milliliter kcal | |
zabpehely | 250 915 | gramm kcal |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter • víz 500 milliliter • nádcukor 50 gramm • zabpehely 250 gramm
A tejet és a vizet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a zabpelyhet. Forraljuk fel és főzzük 5 percig folyamatos keverés mellett.


3.
Hűtsük le vízfürdőben.


5.
Keverjük össze a zabpelyhet a tojássárgájával.


7.
A habot keverjük a zabkásához.

8.
A tésztát vajjal kikent és kókuszreszelékkel megszórt formába vagy tepsibe (22x32 cm) öntjük.

9.
40 percig 180°C fokon sütjük.

10.
kompót leve 150 milliliter • kukoricakeményítő ½ teáskanál • nádcukor 1 teáskanál
Keverjünk el egy kevés kukoricakeményítőt a kompótlében. Főzzünk. A levét ízlés szerint édesíthetjük is.


Jó étvágyat!