RECEPTEK

Zabpehely felfújt

Zabpehely felfújt

Édes felfújt, tele rostokkal, különösen a gyerekeknek fog tetszeni. Felnőttek, főleg férfiak szeretik desszertnek :) Meggy vagy más kedvenc befőttel tálaljuk.

recept,recept fotó,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,zabpehely,Édes ételek

Édes ételek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Édes ételek  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

kompót leve150milliliter
kukoricakeményítő½teáskanál
kókusz reszelék-
meggykompót-
nádcukor100gramm
nádcukor1teáskanál
1csipet
teljes zsírtartalmú tej 3,5%500milliliter
tojásfehérje3darab
tojássárgája3darab
vaj50gramm
vaj-
víz500milliliter
zabpehely250gramm

 

Recept

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter  víz 500 milliliter  nádcukor 50 gramm  zabpehely 250 gramm

A tejet és a vizet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a zabpelyhet. Forraljuk fel és főzzük 5 percig folyamatos keverés mellett.

2. 

vaj 50 gramm

Belekeverjük a vajat.

3. 

Hűtsük le vízfürdőben.

4. 

tojássárgája 3 darab  nádcukor 50 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

5. 

Keverjük össze a zabpelyhet a tojássárgájával.

6. 

tojásfehérje 3 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

7. 

A habot keverjük a zabkásához.

8. 

vaj  kókusz reszelék

A tésztát vajjal kikent és kókuszreszelékkel megszórt formába vagy tepsibe (22x32 cm) öntjük.

9. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

10. 

kompót leve 150 milliliter  kukoricakeményítő ½ teáskanál  nádcukor 1 teáskanál

Keverjünk el egy kevés kukoricakeményítőt a kompótlében. Főzzünk. A levét ízlés szerint édesíthetjük is.

11. 

meggykompót

A felfújtat a kompót sűrített levével leöntjük és kompóttal tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés