Zabpehely felfújt
Édes felfújt, tele rostokkal, különösen a gyerekeknek fog tetszeni. Felnőttek, főleg férfiak szeretik desszertnek :) Meggy vagy más kedvenc befőttel tálaljuk.
recept,recept fotó,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,zabpehely,Édes ételek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
kompót leve | 150 | milliliter | |
kukoricakeményítő | ½ | teáskanál | |
kókusz reszelék | - | ||
meggykompót | - | ||
nádcukor | 100 | gramm | |
nádcukor | 1 | teáskanál | |
só | 1 | csipet | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 500 | milliliter | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
vaj | - | ||
víz | 500 | milliliter | |
zabpehely | 250 | gramm |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter • víz 500 milliliter • nádcukor 50 gramm • zabpehely 250 gramm
A tejet és a vizet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a zabpelyhet. Forraljuk fel és főzzük 5 percig folyamatos keverés mellett.
3.
Hűtsük le vízfürdőben.
5.
Keverjük össze a zabpelyhet a tojássárgájával.
7.
A habot keverjük a zabkásához.
8.
A tésztát vajjal kikent és kókuszreszelékkel megszórt formába vagy tepsibe (22x32 cm) öntjük.
9.
40 percig 180°C fokon sütjük.
10.
kompót leve 150 milliliter • kukoricakeményítő ½ teáskanál • nádcukor 1 teáskanál
Keverjünk el egy kevés kukoricakeményítőt a kompótlében. Főzzünk. A levét ízlés szerint édesíthetjük is.
Jó étvágyat!