RECEPTEK

Cukkinis palacsinta

Cukkinis palacsinta

Édes zöldséges palacsinta. A cukkini íze lágyan eltűnik, ezért a gyerekeknek is ízleni fog, akik az egészséges cukkinit nem nagyon szeretik fogyasztani. Porcukorral meghintve vagy lekvárral megkenve tálaljuk.

recept,recept fotó,cukkini,zsírszegény tej 1,5%,zabpehely,Édes ételek

Édes ételek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukkini600gramm
finomliszt50gramm
napraforgó olaj-
tyúk tojás2darab
vaníliacukor10gramm
zabpehely100gramm
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

Recept

1. A cukkini készítése

cukkini 600 gramm

A cukkinit meghámozzuk és vastagon lereszeljük.

2. Tészta készítése

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  tyúk tojás 2 darab  vaníliacukor 10 gramm  zabpehely 100 gramm  finomliszt 50 gramm

A lereszelt cukkinihez hozzáadjuk a tejet, tojást, vaníliacukrot, zabpehelyt és a finom lisztet. A tésztát alaposan összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk. Összekeverjük és ha a tészta túl ritkának tűnik ( a cukkini víz tartalmától függ ), adhatunk hozzá egy kevés lisztett.

3. 

napraforgó olaj

Az olajat felforrósítjuk és leveses kanalanként rakjuk bele a tésztát. Mindkét oldalról kisütjük, és mint a palacsintát máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés