szakacsreceptek.hu

Nem kelt joghurtos fánk

Nem kelt joghurtos fánk

    

Lágy joghurtos fánk, kovász nélkül. Ízük olyan, mint a hagyományos horvát fritule.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Édes ételek  

 

1. 

tyúk tojás 2 darab  kristálycukor 3 evőkanál

A tojást a cukorral együtt alaposan kikeverjük.

2. 

natúr joghurt 150 gramm    vanília aroma  rum 2 evőkanál

Adjunk hozzá joghurtot, csipetnyi sót, három csepp vanília aromát és rumot. Mindent együtt keverjünk össze.

3. 

finomliszt 300 gramm  sütőpor 10 gramm

A tésztához adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet.

4. 

mazsola 70 gramm

Végül hozzáadjuk a mazsolát, és mindent alaposan összekeverünk. Hagyjuk a tésztát 10 percig pihenni.

5. 

repceolaj

Mélyebb serpenyőben melegítsük fel az olajat. Egy evőkanál segítségével az olajba rakjunk bele kis tészta kupacokat. Lassan sütjük mindkét oldalról.

6. 

Vegyük ki az olajból a fánkokat és papírtörlőre rakva távolítsuk el róluk a felesleges zsírt.

Jó étvágyat!

finomliszt300gramm
kristálycukor3evőkanál
mazsola70gramm
natúr joghurt150gramm
repceolaj-
rum2evőkanál
-
sütőpor10gramm
tyúk tojás2darab
vanília aroma-

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés