Nem kelt joghurtos fánk
Lágy joghurtos fánk, kovász nélkül. Ízük olyan, mint a hagyományos horvát fritule.
recept,recept fotó,natúr joghurt,Édes ételek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 300 | gramm | |
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
mazsola | 70 | gramm | |
natúr joghurt | 150 | gramm | |
repceolaj | - | ||
rum | 2 | evőkanál | |
só | - | ||
sütőpor | 10 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vanília aroma | - |
Recept
2.
natúr joghurt 150 gramm • só • vanília aroma • rum 2 evőkanál
Adjunk hozzá joghurtot, csipetnyi sót, három csepp vanília aromát és rumot. Mindent együtt keverjünk össze.
4.
mazsola 70 gramm
Végül hozzáadjuk a mazsolát, és mindent alaposan összekeverünk. Hagyjuk a tésztát 10 percig pihenni.
5.
Mélyebb serpenyőben melegítsük fel az olajat. Egy evőkanál segítségével az olajba rakjunk bele kis tészta kupacokat. Lassan sütjük mindkét oldalról.
6.
Vegyük ki az olajból a fánkokat és papírtörlőre rakva távolítsuk el róluk a felesleges zsírt.
Jó étvágyat!