Nem kelt joghurtos fánk
![Nem kelt joghurtos fánk](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002132/img_hu_4x3/nem-kelt-joghurtos-fank_00180.jpg)
Lágy joghurtos fánk, kovász nélkül. Ízük olyan, mint a hagyományos horvát fritule.
recept,recept fotó,natúr joghurt,Édes ételek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 300 | gramm | |
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
mazsola | 70 | gramm | |
natúr joghurt | 150 | gramm | |
repceolaj | - | ||
rum | 2 | evőkanál | |
só | - | ||
sütőpor | 10 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vanília aroma | - |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002132/small/IMG_2080.jpg)
2.
natúr joghurt 150 gramm • só • vanília aroma • rum 2 evőkanál
Adjunk hozzá joghurtot, csipetnyi sót, három csepp vanília aromát és rumot. Mindent együtt keverjünk össze.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002132/small/IMG_2086.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002132/small/IMG_2087.jpg)
4.
mazsola 70 gramm
Végül hozzáadjuk a mazsolát, és mindent alaposan összekeverünk. Hagyjuk a tésztát 10 percig pihenni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002132/small/IMG_2091.jpg)
5.
Mélyebb serpenyőben melegítsük fel az olajat. Egy evőkanál segítségével az olajba rakjunk bele kis tészta kupacokat. Lassan sütjük mindkét oldalról.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002132/small/IMG_2096.jpg)
6.
Vegyük ki az olajból a fánkokat és papírtörlőre rakva távolítsuk el róluk a felesleges zsírt.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002132/small/IMG_2097.jpg)
Jó étvágyat!