szakacsreceptek.hu

Túrós golyócskák barack mártással

    

Recept puha golyócskákra túrótésztából, melyeket édes prézlivel tálalunk. A golyócskák édes-savanyú mártással vannak leöntve friss sárgabarackból. Nagyobb család részére ajánljuk megduplázni a hozzávalókat.

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
búzadara40gramm
darás liszt90gramm
kristálycukor6evőkanál
porcukor3evőkanál
sárgabarack 500gramm
1csipet
sütőpor1teáskanál
tyúk tojás1darab
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom250gramm
vaj20gramm
vaníliacukor12gramm
víz8evőkanál
zsemlemorzsa8evőkanál

1. Tészta elkészítése

darás liszt 90 gramm  búzadara 40 gramm  tyúk tojás 1 darab  sütőpor 1 teáskanál  vaníliacukor 12 gramm   1 csipet  túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm

Az összes hozzávalót tésztává dolgozzuk. Kis darabkákat szaggatunk, melyekből golyócskákat formálunk.

Tészta elkészítése

2. 

A golyókat enyhén sózott forró vízbe rakjuk, és kb 3 percig főzzük miután feljöttek a víz tetejére. A golyócskákat leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.

3. Zsemlemorzsa

zsemlemorzsa 8 evőkanál  porcukor 3 evőkanál  vaj 20 gramm

Egy serpenyőben vajat olvasztunk...

Zsemlemorzsa

4. 

... rászórjuk a prézlit és közepes lángon, állandó keverés mellett 3-4 percig aranyszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről és porcukrot szórunk rá, és megkeverem.

5. A sárgabarack öntet készítése

sárgabarack  500 gramm  víz 8 evőkanál  kristálycukor 6 evőkanál

A sárgabarackot megmossuk a magok kiszedjük, és holdacskákra vagdossuk. Fazékba rakjuk, vizet és cukrot adunk hozzá, majd 20 - 25 percig főzzük, amíg szét nem főlnek.

A sárgabarack öntet készítése

6. 

A kész öntetet szitán át paszírozzuk.

7. 

A golyócskákat pirított zsemlemorzsával megszórva és sárgabarack öntettel leöntve tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés