Túrós golyócskák barack mártással

Recept puha golyócskákra túrótésztából, melyeket édes prézlivel tálalunk. A golyócskák édes-savanyú mártással vannak leöntve friss sárgabarackból. Nagyobb család részére ajánljuk megduplázni a hozzávalókat.
recept,recept fotó,sárgabarack ,túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom,Édes ételek,Szezonális receptek
Édes ételek
Főzőcske
Adag
3
Adag tömege
445 g
Adag energiatartalma
793 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
búzadara | 40 145 | gramm kcal | |
darás liszt | 90 315 | gramm kcal | |
kristálycukor | 6 362 | evőkanál kcal | |
porcukor | 3 117 | evőkanál kcal | |
sárgabarack | 500 285 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom | 250 425 | gramm kcal | |
vaj | 20 147 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 12 44 | gramm kcal | |
víz | 8 0 | evőkanál kcal | |
zsemlemorzsa | 8 448 | evőkanál kcal |
Recept
1. Tészta elkészítése
darás liszt 90 gramm • búzadara 40 gramm • tyúk tojás 1 darab • sütőpor 1 teáskanál • vaníliacukor 12 gramm • só 1 csipet • túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm
Az összes hozzávalót tésztává dolgozzuk. Kis darabkákat szaggatunk, melyekből golyócskákat formálunk.

2.
A golyókat enyhén sózott forró vízbe rakjuk, és kb 3 percig főzzük miután feljöttek a víz tetejére. A golyócskákat leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.

3. Zsemlemorzsa
zsemlemorzsa 8 evőkanál • porcukor 3 evőkanál • vaj 20 gramm
Egy serpenyőben vajat olvasztunk...

4.
... rászórjuk a prézlit és közepes lángon, állandó keverés mellett 3-4 percig aranyszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről és porcukrot szórunk rá, és megkeverem.

5. A sárgabarack öntet készítése
sárgabarack 500 gramm • víz 8 evőkanál • kristálycukor 6 evőkanál
A sárgabarackot megmossuk a magok kiszedjük, és holdacskákra vagdossuk. Fazékba rakjuk, vizet és cukrot adunk hozzá, majd 20 - 25 percig főzzük, amíg szét nem főlnek.

6.
A kész öntetet szitán át paszírozzuk.

7.
A golyócskákat pirított zsemlemorzsával megszórva és sárgabarack öntettel leöntve tálaljuk.

Jó étvágyat!