Túrós golyócskák barack mártással
![Túrós golyócskák barack mártással](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000991/img_hu_4x3/turos-golyocskak-barack-martassal_00180.jpg)
Recept puha golyócskákra túrótésztából, melyeket édes prézlivel tálalunk. A golyócskák édes-savanyú mártással vannak leöntve friss sárgabarackból. Nagyobb család részére ajánljuk megduplázni a hozzávalókat.
recept,recept fotó,sárgabarack ,túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom,Édes ételek,Szezonális receptek
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
búzadara | 40 | gramm | |
darás liszt | 90 | gramm | |
kristálycukor | 6 | evőkanál | |
porcukor | 3 | evőkanál | |
sárgabarack | 500 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom | 250 | gramm | |
vaj | 20 | gramm | |
vaníliacukor | 12 | gramm | |
víz | 8 | evőkanál | |
zsemlemorzsa | 8 | evőkanál |
Recept
1. Tészta elkészítése
darás liszt 90 gramm • búzadara 40 gramm • tyúk tojás 1 darab • sütőpor 1 teáskanál • vaníliacukor 12 gramm • só 1 csipet • túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm
Az összes hozzávalót tésztává dolgozzuk. Kis darabkákat szaggatunk, melyekből golyócskákat formálunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000991/small/IMG_7861.jpg)
2.
A golyókat enyhén sózott forró vízbe rakjuk, és kb 3 percig főzzük miután feljöttek a víz tetejére. A golyócskákat leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000991/small/IMG_7866.jpg)
3. Zsemlemorzsa
zsemlemorzsa 8 evőkanál • porcukor 3 evőkanál • vaj 20 gramm
Egy serpenyőben vajat olvasztunk...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000991/small/IMG_7868.jpg)
4.
... rászórjuk a prézlit és közepes lángon, állandó keverés mellett 3-4 percig aranyszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről és porcukrot szórunk rá, és megkeverem.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000991/small/IMG_7871.jpg)
5. A sárgabarack öntet készítése
sárgabarack 500 gramm • víz 8 evőkanál • kristálycukor 6 evőkanál
A sárgabarackot megmossuk a magok kiszedjük, és holdacskákra vagdossuk. Fazékba rakjuk, vizet és cukrot adunk hozzá, majd 20 - 25 percig főzzük, amíg szét nem főlnek.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000991/small/IMG_7853.jpg)
6.
A kész öntetet szitán át paszírozzuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000991/small/IMG_7857.jpg)
7.
A golyócskákat pirított zsemlemorzsával megszórva és sárgabarack öntettel leöntve tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000991/small/IMG_7858.jpg)
Jó étvágyat!