szakacsreceptek.hu

Churros

A hagyományos spanyol Churros elkészítése mexikói recept szerint, amely szerint tojással is készülhet. A Churros-t olvasztott csokoládéval tálaljuk. Nagyobb család részére ajánlatos dupla adagot készíteni.

 

Adag: 3

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Csokoládé150gramm
Fahéj cukor
Finomliszt215gramm
Habtejszín (30-33%)150milliliter
Porcukor55gramm
½teáskanál
Tyúk tojás3darab
Vaj100gramm
Víz220milliliter

1. A tészta elkészítése

víz 220 ml  vaj 100 g

Közepes lángon egy kis lábasban vízben vajat olvasztunk.

A tészta elkészítése

2. 

finomliszt 215 g  porcukor 25 g   ½ TK

Lisztet, cukrot és sót adunk hozzá.

3. 

Keverjük ameddig a tészta el nem válik az edény falától. Ez nem tart sokáig.

4. 

tyúk tojás 3 db

A tésztát hűlni hagyjuk. A langyos tésztába egyenként tojást keverünk.

5. 

A tésztát cukrász nyomózsákba rakjuk, és egyenesen az olajba nyomunk kedvünk szerinti formákat. A Churros-t elegendő olajban sütjük, úgy hogy teljesen ellepje, és egyenletesen aranysárgára süljön.

6. 

A Churrost-t kiszedjük, és papírtörlőre tesszük lecsöpögni.

7. 

fahéj cukor

A még melegen belehempergetjük fahéjas cukorba.

8. A csokoládé öntet

habtejszín (30-33%) 150 ml  csokoládé 150 g  porcukor 30 g

Egy bögrébe tejszínt öntünk, és közepes lángon tej vagy étcsokoládét olvasztunk fel, porcukorral.

A csokoládé öntet

9. 

A Churros-t frissen melegen tálaljuk, és a forró csokoládéba mártogatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés