szakacsreceptek.hu

Nagymama málnás fánkja

    

Finom farsangi fánkok teli málnás lekvárral.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
finomliszt½teáskanál
finomliszt750gramm
finomliszt-
friss élesztő42gramm
kristálycukor½teáskanál
málna dzsem-
porcukor50gramm
porcukor-
repceolaj-
rum5evőkanál
1csipet
teljes zsírtartalmú tej 3,5%450milliliter
tojássárgája4darab
tyúk tojás1darab
vaj1teáskanál

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter  finomliszt ½ teáskanál  kristálycukor ½ teáskanál  friss élesztő 42 gramm

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2. 

finomliszt 750 gramm  porcukor 50 gramm  tyúk tojás 1 darab  tojássárgája 4 darab   1 csipet  rum 5 evőkanál  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter

A tálba beleszórjuk a lisztet, cukrot, tojást, tojássárgákat, sót, rumot és az elkészített kovászt. Tejet öntünk hozzá és kidolgozzuk a tésztát.

3. 

Meleg helyen letakarva hagyjuk kelni a tésztát.

4. 

finomliszt  málna dzsem

A tésztát negyedekre osztjuk . Lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk az összes tésztát kb 0.8 mm vastagra. Forma segítségével karikákat szaggatunk ki belőle. A karikák felére rá rakunk egy kanál lekvárt.

5. 

A másik karikával letakarjuk és a széleit megnyomkodjuk.

6. 

Majd újra kiszaggatjuk a formával.

7. 

repceolaj  vaj 1 teáskanál

Serpenyőben olajat egy kevés vajjal jól felmelegítünk. A fánkokat a forró olajba helyezzük...

8. 

...és mindkét oldalukról kisütjük.

9. 

A forró fánkokat egy papírtörlőre rakjuk hogy felszívódjon a fölösleges olaj.

10. 

porcukor

Miután kihűltek megszórjuk porcukorral és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés