RECEPTEK

Teljes kiőrlésű fánk

Teljes kiőrlésű fánk

Teljes kiőrlésű farsangi fánk, azoknak, akik nem mondanak le a finomságokról, hanem egészségessé teszik azokat.

recept,recept fotó,friss élesztő,teljes kiőrlésű liszt,rum,Édes ételek,Farsang

Édes ételek

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Édes ételek  Farsang  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

friss élesztő42gramm
fritőzolaj -
gyümölcsös jam-
kristálycukor2evőkanál
napraforgó olaj-
porcukor-
rum4evőkanál
rétesliszt400gramm
szamócás jam-
teljes kiőrlésű liszt350gramm
tyúk tojás2darab
vaj30gramm
vaníliacukor-
zsírszegény tej 1,5%400milliliter

 

Recept

1. A tészta elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor 2 evőkanál  rétesliszt 400 gramm  teljes kiőrlésű liszt 350 gramm  tyúk tojás 2 darab  vaj 30 gramm  rum 4 evőkanál

A tejet langyosítsd meg, add hozzá a porcukrot, és morzsold bele az élesztőt. Körülbelül 10 perc alatt az élesztő szépen felfut. Eközben a lisztet szitáld egy tálba, a vajat pedig olvaszd fel.Amikor az élesztő már felfutott és szép habos, akkor öntsd hozzá a liszthez, add hozzá az olvasztott vajat, mehetnek bele a tojások sárgái, és a rum.Keverd össze jó alaposan, majd egy lisztezett gyúródeszkán gyúrd addig a tésztát, ameddig teljesen sima nem lesz. Tedd a tésztát egy kilisztezett tálba, takard le egy konyharuhával, és meleg helyen keleszd addig, ameddig a tészta a kétszeresére dagad. Ez körülbelül 30 percet vesz igénybe.

2. 

Lisztezett gyúródeszkán a fánk tésztát 1,5 cm vastagságúra nyújtsd ki.

3. Fánkok szaggatása

Mivel a fánkok sülés közben szépen megdagadnak, ezért nem szükséges túl nagy fánkokat szaggatni a tésztából. Mindegyikbe az ujjad segítségével egy mélyedést csinálj.

4. Sütés

fritőzolaj   napraforgó olaj

Mindkét oldalukat 3-4 percig kell sütni. Először fedő alatt süsd őket, majd megfordítás után fedő nélkül.Először a lyukas felükkel lefelé kell beletenni a zsiradékba a fánkokat.A zsiradékból kivett fánkokat egy papírtörlővel kibélelt tálban csepegtesd el.

5. 

porcukor  vaníliacukor

Még meleg de nem forró fánkokat forgasd meg porcukorral és vaníliacukorral.

6. 

szamócás jam  gyümölcsös jam

Természetesen a fánk házi baracklekvárral a legfinomabb de más lekvárt is használhatsz. Finomak lekvár nélkül is. A megadott menyiségből 30 darab fánkot készíthetsz.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés