RECEPTEK

Teljes kiőrlésű fánk

Teljes kiőrlésű fánk

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Teljes kiőrlésű farsangi fánk, azoknak, akik nem mondanak le a finomságokról, hanem egészségessé teszik azokat.

recept,recept fotó,friss élesztő,teljes kiőrlésű liszt,rum,Édes ételek,Farsang

Édes ételek

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

friss élesztő42gramm
fritőzolaj -
gyümölcsös jam-
kristálycukor2evőkanál
napraforgó olaj-
porcukor-
rum4evőkanál
rétesliszt400gramm
szamócás jam-
teljes kiőrlésű liszt350gramm
tyúk tojás2darab
vaj30gramm
vaníliacukor-
zsírszegény tej 1,5%400milliliter

 

Recept

1. A tészta elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor 2 evőkanál  rétesliszt 400 gramm  teljes kiőrlésű liszt 350 gramm  tyúk tojás 2 darab  vaj 30 gramm  rum 4 evőkanál

A tejet langyosítsd meg, add hozzá a porcukrot, és morzsold bele az élesztőt. Körülbelül 10 perc alatt az élesztő szépen felfut. Eközben a lisztet szitáld egy tálba, a vajat pedig olvaszd fel.Amikor az élesztő már felfutott és szép habos, akkor öntsd hozzá a liszthez, add hozzá az olvasztott vajat, mehetnek bele a tojások sárgái, és a rum.Keverd össze jó alaposan, majd egy lisztezett gyúródeszkán gyúrd addig a tésztát, ameddig teljesen sima nem lesz. Tedd a tésztát egy kilisztezett tálba, takard le egy konyharuhával, és meleg helyen keleszd addig, ameddig a tészta a kétszeresére dagad. Ez körülbelül 30 percet vesz igénybe.

A tejet langyosítsd meg, add hozzá a porcukrot,...

2. 

Lisztezett gyúródeszkán a fánk tésztát 1,5 cm vastagságúra nyújtsd ki.

Lisztezett gyúródeszkán a fánk tésztát 1,5...

3. Fánkok szaggatása

Mivel a fánkok sülés közben szépen megdagadnak, ezért nem szükséges túl nagy fánkokat szaggatni a tésztából. Mindegyikbe az ujjad segítségével egy mélyedést csinálj.

Mivel a fánkok sülés közben szépen...

4. Sütés

fritőzolaj   napraforgó olaj

Mindkét oldalukat 3-4 percig kell sütni. Először fedő alatt süsd őket, majd megfordítás után fedő nélkül.Először a lyukas felükkel lefelé kell beletenni a zsiradékba a fánkokat.A zsiradékból kivett fánkokat egy papírtörlővel kibélelt tálban csepegtesd el.

 Mindkét oldalukat 3-4 percig kell sütni....

5. 

porcukor  vaníliacukor

Még meleg de nem forró fánkokat forgasd meg porcukorral és vaníliacukorral.

Még meleg de nem forró fánkokat forgasd meg...

6. 

szamócás jam  gyümölcsös jam

Természetesen a fánk házi baracklekvárral a legfinomabb de más lekvárt is használhatsz. Finomak lekvár nélkül is. A megadott menyiségből 30 darab fánkot készíthetsz.

Természetesen a fánk házi baracklekvárral a...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés