szakacsreceptek.hu

Édes puliszka

    

Egészséges reggeli és vacsora is. Rostokban gazdag és aránylag alacsony cukortartalmú, így diétázóknak is ajánljuk.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
citrom½darab
dió100gramm
fahéj, őrölt2teáskanál
kukoricagríz (polenta)300gramm
körte500gramm
mazsola100gramm
méz 4evőkanál
narancslé200milliliter
nádcukor60gramm
1csipet
vaníliacukor2csomag
víz1500milliliter

1. 

kukoricagríz (polenta) 300 gramm  víz 300 milliliter

A kukorica dara egy tálban forró vízzel felöntjük. Így elveszíti a kesernyés ízét.

2. 

víz 1200 milliliter   1 csipet

A tálka tartalmát hideg vízbe öntjük egy csipetnyi sóval, és jól elkeverjük, ezután jól felforraljuk.

3. 

Folyamatosan kevergetjük és 30 percig főzzük a kását.

4. 

körte 500 gramm  citrom ½ darab  mazsola 100 gramm  dió 100 gramm

A körtékből kivesszük a magházat, meghántjuk, kis kockákra felszeleteljük, majd egy nagyobb tálban tesszük, és megcsepegtetjük citromlével. A mazsolát beáztatjuk. A diót apróra vágjuk, esetleg megdaráljuk.

5. 

nádcukor 60 gramm  méz  4 evőkanál  vaníliacukor 2 csomag  fahéj, őrölt 2 teáskanál  narancslé 200 milliliter

A mazsolát leszűrjük, hozzáadjuk a körtéhez, és belerakjuk a megfőtt kukorica kásába. A kásába nádcukrot, mézet, fahéjat, vaníliacukrot és két kifacsart narancs levét tesszük.

6. 

A végén hozzáadjuk a diót.

7. 

A puliszkát nagyobb tepsibe borítjuk, amelyet előtte hideg vízzel öntünk le.

8. 

Kihűlés után felvágjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés