Édes puliszka

Egészséges reggeli és vacsora is. Rostokban gazdag és aránylag alacsony cukortartalmú, így diétázóknak is ajánljuk.
recept,recept fotó,kukoricagríz (polenta),körte,mazsola,Édes ételek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | ½ ?? | darab kcal | |
dió | 100 674 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 2 25 | teáskanál kcal | |
kukoricagríz (polenta) | 300 ?? | gramm kcal | |
körte | 500 330 | gramm kcal | |
mazsola | 100 284 | gramm kcal | |
méz | 4 197 | evőkanál kcal | |
narancslé | 200 ?? | milliliter kcal | |
nádcukor | 60 238 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
vaníliacukor | 2 145 | csomag kcal | |
víz | 1500 3315 | milliliter kcal |
Recept
1.
kukoricagríz (polenta) 300 gramm • víz 300 milliliter
A kukorica dara egy tálban forró vízzel felöntjük. Így elveszíti a kesernyés ízét.

2.
víz 1200 milliliter • só 1 csipet
A tálka tartalmát hideg vízbe öntjük egy csipetnyi sóval, és jól elkeverjük, ezután jól felforraljuk.

3.
Folyamatosan kevergetjük és 30 percig főzzük a kását.

4.
körte 500 gramm • citrom ½ darab • mazsola 100 gramm • dió 100 gramm
A körtékből kivesszük a magházat, meghántjuk, kis kockákra felszeleteljük, majd egy nagyobb tálban tesszük, és megcsepegtetjük citromlével. A mazsolát beáztatjuk. A diót apróra vágjuk, esetleg megdaráljuk.

5.
nádcukor 60 gramm • méz 4 evőkanál • vaníliacukor 2 csomag • fahéj, őrölt 2 teáskanál • narancslé 200 milliliter
A mazsolát leszűrjük, hozzáadjuk a körtéhez, és belerakjuk a megfőtt kukorica kásába. A kásába nádcukrot, mézet, fahéjat, vaníliacukrot és két kifacsart narancs levét tesszük.

6.
A végén hozzáadjuk a diót.

7.
A puliszkát nagyobb tepsibe borítjuk, amelyet előtte hideg vízzel öntünk le.

8.
Kihűlés után felvágjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat!