szakacsreceptek.hu

Körte befőzése

NO_DESC_

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

körte

Befőzéshez kemény körtéket használunk fel. A körtéket megmossuk, és krumplihámozóval meghámozzuk.

2. 

víz  citromsav  ecet

A körtét felnegyedeljük, a kisebbeket elég félbevágni. A magházukat, és a szár fásabb részeit eltávolítjuk. A körtéket hideg vízbe rakjuk, amelyben 1 teáskanál citromsavat oldunk fel 3 liter vízhez. A körtéket enyhe ecetes vízbe is rakhatjuk. Így megőrizzük a körték szép színét, és nem fognak megfeketedni.

3. 

citrom  grapefruit

A befőttesüveg aljára citrom szeletet helyezünk, belerakjuk a körte darabokat, úgy hogy a lehető legtöbb férjen bele. Az utolsó réteg 5 - 10 mm-re érjen a pohár széle alatt. A citrom szeletet helyettesíthetjük egy grapefruit szelettel is, ezáltal a körtebefőtt finom savanyú - keserű ízt kap.

4. 

víz  kristálycukor  szegfűszeg- egész

A körtéket leöntjük vízből és cukorból készült sziruppal. 1 liter vízhez 650g cukorra van szükségünk. A szirupnak néhány milliméterre kell érni a körték felé. Minden befőttesüvegben 2-3 szem szegfűszeget helyezünk. Az üvegeket lezárjuk és főzzük 90°C 20 - 30 percig.

5. 

Egy 720 ml-es befőttesüvegbe kb 470 g hámozott körte és 210 ml szirup fér.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés