Körtés kacsasült
A kacsa az egyik legjobb ízű hús. Ha megtanuljuk jól elkészíteni, remek családi kedvenc lesz. Krumpli pürével tálaljuk.
recept,recept fotó,kacsamell,körte,Kacsahús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Kacsahús
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 1 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | - | ||
kacsamell | 400 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
körte | 350 | gramm | |
mazsola | 1 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | ½ | teáskanál | |
repceolaj | 1 | evőkanál | |
szegfűszeg- egész | 3 | darab | |
só | - | ||
víz | 100 | milliliter |
Recept
1.
kacsamell 400 gramm • só • fekete bors, őrölt
A húst megmossuk, besózzuk, megszórjuk őrült fekete borssal...
4.
mazsola 1 evőkanál • szegfűszeg- egész 3 darab • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • víz 100 milliliter
A körtéket hozzáadjuk a húshoz, mazsolát szórunk hozzá ( esetleg áfonyát), szegfűszeget, egy kevés piros paprikát és felöntjük vízzel.
5.
Letakarjuk és fedő alatt 10 -15 percig puhára pároljuk.
6.
kristálycukor 1 teáskanál • citromlé 1 evőkanál
A húst kivesszük a körtéket szétnyomjuk, a szegfűszegeket is kiszedjük. A körtemártást cukorral édesítjük, citromlével pedig ízesítjük. A húst szeletekre vágjuk és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!