szakacsreceptek.hu

Körtés kacsasült

Körtés kacsasült

    

A kacsa az egyik legjobb ízű hús. Ha megtanuljuk jól elkészíteni, remek családi kedvenc lesz. Krumpli pürével tálaljuk.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
citromlé1evőkanál
fekete bors, őrölt-
kacsamell400gramm
kristálycukor1teáskanál
körte350gramm
mazsola1evőkanál
piros paprika, őrölt½teáskanál
repceolaj1evőkanál
szegfűszeg- egész3darab
-
víz100milliliter

1. 

kacsamell 400 gramm    fekete bors, őrölt

A húst megmossuk, besózzuk, megszórjuk őrült fekete borssal...

2. 

repceolaj 1 evőkanál

...és egy kanál olajon, serpenyőben, hirtelen kb 5 percig sütjük.

3. 

körte 350 gramm

A körtéket meghámozzuk és szeletekre vágjuk.

4. 

mazsola 1 evőkanál  szegfűszeg- egész 3 darab  piros paprika, őrölt ½ teáskanál  víz 100 milliliter

A körtéket hozzáadjuk a húshoz, mazsolát szórunk hozzá ( esetleg áfonyát), szegfűszeget, egy kevés piros paprikát és felöntjük vízzel.

5. 

Letakarjuk és fedő alatt 10 -15 percig puhára pároljuk.

6. 

kristálycukor 1 teáskanál  citromlé 1 evőkanál

A húst kivesszük a körtéket szétnyomjuk, a szegfűszegeket is kiszedjük. A körtemártást cukorral édesítjük, citromlével pedig ízesítjük. A húst szeletekre vágjuk és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés