RECEPTEK

Sült kacsamell bormártással

Sült kacsamell bormártással

Szaftos kacsasült, finom illatos boros-szilvás mártással és burgonyapürével.

recept,recept fotó,kacsamell,szilvalekvár,vörösbor, száraz,Kacsahús,Gluténmentes

Kacsahús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fehér bors, őrölt½teáskanál
kacsamell600gramm
kristálycukor60gramm
méz 1evőkanál
szilvalekvár120gramm
-
vaj1evőkanál
vörösbor, száraz600milliliter

 

Recept

1. 

kacsamell 600 gramm 

A kacsa melleket megmossuk és besózzuk.

2. 

Forró száraz sütőlapra helyezzük el a bőrével lefelé, letakarjuk és 12 percig sütjük.

3. 

Kitakarjuk, megfordítjuk és 6 percig a másik oldaláról pirítjuk.

4. 

A pirított húst sütőedénybe rakjuk, felöntjük a sütő lével, lefedjük és 10 percre a forró sütőbe helyezzük.

5. 

kristálycukor 60 gramm

A cukrot karamellizáljuk.

6. 

szilvalekvár 120 gramm

Hozzáadjuk a lekvárt...

7. 

vörösbor, száraz 600 milliliter  fehér bors, őrölt ½ teáskanál  méz  1 evőkanál

...bort, fűszereket és a mézet. Kis tűzzön kb 30 percig főzzük.

8. 

vaj 1 evőkanál

A kész mártáshoz vajat keverünk.

9. 

A mártást a tányéra szedjük ki és rá helyezzük a kacsa mell adagokat. Burgonyapürével vagy zöldséges burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés