Sült kacsamell bormártással

Szaftos kacsasült, finom illatos boros-szilvás mártással és burgonyapürével.
recept,recept fotó,kacsamell,szilvalekvár,vörösbor, száraz,Kacsahús,Gluténmentes
Kacsahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér bors, őrölt | ½ 8 | teáskanál kcal | |
kacsamell | 600 2022 | gramm kcal | |
kristálycukor | 60 242 | gramm kcal | |
méz | 1 50 | evőkanál kcal | |
szilvalekvár | 120 147 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
vaj | 1 111 | evőkanál kcal | |
vörösbor, száraz | 600 492 | milliliter kcal |
Recept
2.
Forró száraz sütőlapra helyezzük el a bőrével lefelé, letakarjuk és 12 percig sütjük.

3.
Kitakarjuk, megfordítjuk és 6 percig a másik oldaláról pirítjuk.

4.
A pirított húst sütőedénybe rakjuk, felöntjük a sütő lével, lefedjük és 10 percre a forró sütőbe helyezzük.



7.
vörösbor, száraz 600 milliliter • fehér bors, őrölt ½ teáskanál • méz 1 evőkanál
...bort, fűszereket és a mézet. Kis tűzzön kb 30 percig főzzük.


9.
A mártást a tányéra szedjük ki és rá helyezzük a kacsa mell adagokat. Burgonyapürével vagy zöldséges burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!