Sült kacsamell bormártással
Szaftos kacsasült, finom illatos boros-szilvás mártással és burgonyapürével.
recept,recept fotó,kacsamell,szilvalekvár,vörösbor, száraz,Kacsahús,Gluténmentes
Kacsahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
kacsamell | 600 | gramm | |
kristálycukor | 60 | gramm | |
méz | 1 | evőkanál | |
szilvalekvár | 120 | gramm | |
só | - | ||
vaj | 1 | evőkanál | |
vörösbor, száraz | 600 | milliliter |
Recept
2.
Forró száraz sütőlapra helyezzük el a bőrével lefelé, letakarjuk és 12 percig sütjük.
3.
Kitakarjuk, megfordítjuk és 6 percig a másik oldaláról pirítjuk.
4.
A pirított húst sütőedénybe rakjuk, felöntjük a sütő lével, lefedjük és 10 percre a forró sütőbe helyezzük.
7.
vörösbor, száraz 600 milliliter • fehér bors, őrölt ½ teáskanál • méz 1 evőkanál
...bort, fűszereket és a mézet. Kis tűzzön kb 30 percig főzzük.
9.
A mártást a tányéra szedjük ki és rá helyezzük a kacsa mell adagokat. Burgonyapürével vagy zöldséges burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat!