Kacsamell áfonyás szószban
Gyorsan elkészíthető szaftos kacsahús finom édes-savanyú szószban.
recept,recept fotó,kacsamell,szárított áfonya,Kacsahús,Francia receptek,,Gluténmentes
Kacsahús
Francia receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
balzsamecet | 3 | evőkanál | |
kacsamell | 500 | gramm | |
szárított áfonya | 75 | gramm | |
só | - | ||
vaj | 15 | gramm | |
vörösbor, száraz | 5 | evőkanál |
Recept
2.
A húst belerakjuk a forró olajba, majd 5 percig sütjük.
3.
Majd megfordítjuk, és további 5 percig sütjük. A húst nem úgy fordítjuk meg, hogy villát szúrunk bele, hanem sütőlapát vagy fogó segítségével.
4.
A megsült húst előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. Amikor készen van, kis időre állni hagyjuk, hogy a felvágáskor ne fusson ki belőle az összes leve.
5. Áfonyás szósz
szárított áfonya 75 gramm • balzsamecet 3 evőkanál • vörösbor, száraz 5 evőkanál
A serpenyőben, amelyben a hús sült áfonyát, balsamico ecetet, bort és áfonyadzsemet.
6.
vaj 15 gramm
15 perc főzés után egy kis vajat adunk hozzá és addig keverjük, amíg el nem olvad teljesen.
Jó étvágyat!