Kacsamell áfonyás szószban
![Kacsamell áfonyás szószban](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000503/img_hu_4x3/kacsamell-afonyas-szoszban_00180.jpg)
Gyorsan elkészíthető szaftos kacsahús finom édes-savanyú szószban.
recept,recept fotó,kacsamell,szárított áfonya,Kacsahús,Francia receptek,,Gluténmentes
Kacsahús
Francia receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
balzsamecet | 3 | evőkanál | |
kacsamell | 500 | gramm | |
szárított áfonya | 75 | gramm | |
só | - | ||
vaj | 15 | gramm | |
vörösbor, száraz | 5 | evőkanál |
Recept
2.
A húst belerakjuk a forró olajba, majd 5 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000503/small/IMG_3174.jpg)
3.
Majd megfordítjuk, és további 5 percig sütjük. A húst nem úgy fordítjuk meg, hogy villát szúrunk bele, hanem sütőlapát vagy fogó segítségével.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000503/small/IMG_3178.jpg)
4.
A megsült húst előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. Amikor készen van, kis időre állni hagyjuk, hogy a felvágáskor ne fusson ki belőle az összes leve.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000503/small/IMG_3182.jpg)
5. Áfonyás szósz
szárított áfonya 75 gramm • balzsamecet 3 evőkanál • vörösbor, száraz 5 evőkanál
A serpenyőben, amelyben a hús sült áfonyát, balsamico ecetet, bort és áfonyadzsemet.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000503/small/IMG_3179.jpg)
6.
vaj 15 gramm
15 perc főzés után egy kis vajat adunk hozzá és addig keverjük, amíg el nem olvad teljesen.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000503/small/IMG_3181.jpg)
Jó étvágyat!