szakacsreceptek.hu

Kacsamell áfonyás szószban

Gyorsan elkészíthető szaftos kacsahús finom édes-savanyú szószban.

 

Adag: 2

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Balzsamecet3evőkanál
Kacsamell500gramm
Szárított áfonya75gramm
Vaj15gramm
Vörösbor, száraz5evőkanál

1. 

kacsamell 500 g 

A bőrét megsózzuk és pálcikával átszurkáljuk.

2. 

A húst belerakjuk a forró olajba, majd 5 percig sütjük.

3. 

Majd megfordítjuk, és további 5 percig sütjük. A húst nem úgy fordítjuk meg, hogy villát szúrunk bele, hanem sütőlapát vagy fogó segítségével.

4. 

A megsült húst előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. Amikor készen van, kis időre állni hagyjuk, hogy a felvágáskor ne fusson ki belőle az összes leve.

5. Áfonyás szósz

szárított áfonya 75 g  balzsamecet 3 EK  vörösbor, száraz 5 EK

A serpenyőben, amelyben a hús sült áfonyát, balsamico ecetet, bort és áfonyadzsemet.

Áfonyás szósz

6. 

vaj 15 g

15 perc főzés után egy kis vajat adunk hozzá és addig keverjük, amíg el nem olvad teljesen.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés