szakacsreceptek.hu

Kacsamell áfonyás szószban

    

Gyorsan elkészíthető szaftos kacsahús finom édes-savanyú szószban.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
balzsamecet3evőkanál
kacsamell500gramm
szárított áfonya75gramm
-
vaj15gramm
vörösbor, száraz5evőkanál

1. 

kacsamell 500 gramm 

A bőrét megsózzuk és pálcikával átszurkáljuk.

2. 

A húst belerakjuk a forró olajba, majd 5 percig sütjük.

3. 

Majd megfordítjuk, és további 5 percig sütjük. A húst nem úgy fordítjuk meg, hogy villát szúrunk bele, hanem sütőlapát vagy fogó segítségével.

4. 

A megsült húst előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. Amikor készen van, kis időre állni hagyjuk, hogy a felvágáskor ne fusson ki belőle az összes leve.

5. Áfonyás szósz

szárított áfonya 75 gramm  balzsamecet 3 evőkanál  vörösbor, száraz 5 evőkanál

A serpenyőben, amelyben a hús sült áfonyát, balsamico ecetet, bort és áfonyadzsemet.

Áfonyás szósz

6. 

vaj 15 gramm

15 perc főzés után egy kis vajat adunk hozzá és addig keverjük, amíg el nem olvad teljesen.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés