Narancsos kacsasült
Párolt káposztával és knédlivel tálaljuk és a sülés közben keletkező zsiradékkal meglocsoljuk.
recept,recept fotó,kacsa,narancs,narancslé,Kacsahús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Kacsahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér bors, őrölt | 2 | teáskanál | |
kacsa | 2400 | gramm | |
méz | 2 | evőkanál | |
narancs | 2 | darab | |
narancslé | 50 | milliliter | |
só | 6 | teáskanál | |
víz | - | ||
víz | 200 | milliliter | |
őrölt gyömbér | 2 | teáskanál |
Recept
1.
kacsa 2400 gramm • só 5 teáskanál • víz • só 1 teáskanál • fehér bors, őrölt 2 teáskanál • narancs 2 darab
A kacsa bőrét és hasüregét gondosan megtisztítjuk, folyó víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük. Kívül-belül bedörzsöljük sóval, és hűvös helyre helyezzük. A sütés napján 3 órával korában a tálalás előtt kivesszük a hűtőből és folyó víz alatt lemossuk. A kacsát mélyebb sütőedénybe tesszük, bedörzsöljük sóval és borssal. A hasüregébe belehelyezzünk 2 meghámozott narancsot.
2. Sütés
víz 200 milliliter • narancslé 50 milliliter • méz 2 evőkanál • őrölt gyömbér 2 teáskanál
A kacsát felöntjük egy ki vízzel és lefedjük. Sütőben közepes hőfokon 1 órán keresztül sütjük.A mézből, narancs levéből és őrölt gyömbérből elkészítjük a mártást. Egy óra elteltével a kacsát kivesszük, megfordítjuk és bekenjük a kacsát az elkészített mártással. Ezután még egy óráig sütjük, lefedve, 20 percenkét a kacsát megfordítjuk és megkenjük a mártással. Szükség szerint felöntjük vízzel.
3. Sütés
Az utolsó fél órában a levesszük a fedőt, újra megkenjük a mártással és magasabb hőfokon további 25-30 perc alatt ropogósra sütjük, közben még egyszer megkenjük a mártással. Vigyázzunk közben a hőfokra hogy a méz ne égjen meg. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük és kiszedjük a hasüregéből a narancsokat - nem fogyasztható.A kacsát felszeleteljük és tálalhatjuk
Jó étvágyat!