szakacsreceptek.hu

Narancsos kacsasült

    

Párolt káposztával és knédlivel tálaljuk és a sülés közben keletkező zsiradékkal meglocsoljuk.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fehér bors, őrölt2teáskanál
kacsa2400gramm
méz 2evőkanál
narancs2darab
narancslé50milliliter
6teáskanál
víz-
víz200milliliter
őrölt gyömbér2teáskanál

1. 

kacsa 2400 gramm   5 teáskanál  víz   1 teáskanál  fehér bors, őrölt 2 teáskanál  narancs 2 darab

A kacsa bőrét és hasüregét gondosan megtisztítjuk, folyó víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük. Kívül-belül bedörzsöljük sóval, és hűvös helyre helyezzük. A sütés napján 3 órával korában a tálalás előtt kivesszük a hűtőből és folyó víz alatt lemossuk. A kacsát mélyebb sütőedénybe tesszük, bedörzsöljük sóval és borssal. A hasüregébe belehelyezzünk 2 meghámozott narancsot.

2. Sütés

víz 200 milliliter  narancslé 50 milliliter  méz  2 evőkanál  őrölt gyömbér 2 teáskanál

A kacsát felöntjük egy ki vízzel és lefedjük. Sütőben közepes hőfokon 1 órán keresztül sütjük.A mézből, narancs levéből és őrölt gyömbérből elkészítjük a mártást. Egy óra elteltével a kacsát kivesszük, megfordítjuk és bekenjük a kacsát az elkészített mártással. Ezután még egy óráig sütjük, lefedve, 20 percenkét a kacsát megfordítjuk és megkenjük a mártással. Szükség szerint felöntjük vízzel.

Sütés

3. Sütés

Az utolsó fél órában a levesszük a fedőt, újra megkenjük a mártással és magasabb hőfokon további 25-30 perc alatt ropogósra sütjük, közben még egyszer megkenjük a mártással. Vigyázzunk közben a hőfokra hogy a méz ne égjen meg. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük és kiszedjük a hasüregéből a narancsokat - nem fogyasztható.A kacsát felszeleteljük és tálalhatjuk

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés