Narancsos vörös káposzta.

Párolt vörös káposzta frissen facsart narancslével egy igazi lágy citrus ízzel. Ízében és textúrájában hasonló a zöld káposztához, azonban antioxidánsokban jóval gazdagabb. Tartalmaz még sok C és A vitamint, rostokat
recept,recept fotó,vöröskáposzta ,narancslé,Zöldség köretek,,Gluténmentes ,Laktózmentes
Zöldség köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 100 92 | gramm kcal | |
ecet | 0 ?? | kcal | |
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
kristálycukor | 50 201 | gramm kcal | |
kristálycukor | 0 ?? | kcal | |
köménymag, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
narancslé | 300 135 | milliliter kcal | |
nemes babérlevél | 2 ?? | darab kcal | |
olivaolaj | 30 264 | milliliter kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
vöröskáposzta | 1200 324 | gramm kcal |
Recept
1.
vöröskáposzta 1200 gramm • hagyma 200 gramm • olivaolaj 30 milliliter • kristálycukor 50 gramm • nemes babérlevél 2 darab
Öblítsük le a káposztafejet víz alatt, szárítsuk meg, vágjuk ketté és vágjuk fel. A levelek irányával szemben vágjuk, közben forgatjuk, hogy ne legyen hosszú csíkokra vágva. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy mély edényben forró olajban megpirítjuk. Megszórjuk cukorral, és amikor feloldódik, adjunk hozzá babérlevelet. Hagyjuk, hogy a cukor finoman karamellizálódjon ...

2.
só 2 teáskanál • köménymag, őrölt 1 teáskanál
...hozzáadjuk a felvágott káposztát, sót és köményt adunk hozzá. Keverjük össze és pároljuk 10 percig a fedél alatt, időnként megkeverve

3.
narancslé 300 milliliter
Hozzá öntjük a narancslevet és tovább pároljuk amíg a káposzta megpuhul.

4.
burgonya 100 gramm • ecet • só • kristálycukor
A végén a káposztát besűrítjük, lereszelt burgonyával, ecettel ízesítjük (az ecet hozzáadása a narancslé ízétől függ). Szükség szerint adhatunk hozzá sót vagy cukorral édesíthetjük is.

Jó étvágyat!