Narancsos vörös káposzta.
Párolt vörös káposzta frissen facsart narancslével egy igazi lágy citrus ízzel. Ízében és textúrájában hasonló a zöld káposztához, azonban antioxidánsokban jóval gazdagabb. Tartalmaz még sok C és A vitamint, rostokat
recept,recept fotó,vöröskáposzta ,narancslé,Zöldség köretek,,Gluténmentes ,Laktózmentes
Zöldség köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 100 | gramm | |
ecet | - | ||
hagyma | 200 | gramm | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
kristálycukor | - | ||
köménymag, őrölt | 1 | teáskanál | |
narancslé | 300 | milliliter | |
nemes babérlevél | 2 | darab | |
olivaolaj | 30 | milliliter | |
só | 2 | teáskanál | |
só | - | ||
vöröskáposzta | 1200 | gramm |
Recept
1.
vöröskáposzta 1200 gramm • hagyma 200 gramm • olivaolaj 30 milliliter • kristálycukor 50 gramm • nemes babérlevél 2 darab
Öblítsük le a káposztafejet víz alatt, szárítsuk meg, vágjuk ketté és vágjuk fel. A levelek irányával szemben vágjuk, közben forgatjuk, hogy ne legyen hosszú csíkokra vágva. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy mély edényben forró olajban megpirítjuk. Megszórjuk cukorral, és amikor feloldódik, adjunk hozzá babérlevelet. Hagyjuk, hogy a cukor finoman karamellizálódjon ...

2.
só 2 teáskanál • köménymag, őrölt 1 teáskanál
...hozzáadjuk a felvágott káposztát, sót és köményt adunk hozzá. Keverjük össze és pároljuk 10 percig a fedél alatt, időnként megkeverve

3.
narancslé 300 milliliter
Hozzá öntjük a narancslevet és tovább pároljuk amíg a káposzta megpuhul.

4.
burgonya 100 gramm • ecet • só • kristálycukor
A végén a káposztát besűrítjük, lereszelt burgonyával, ecettel ízesítjük (az ecet hozzáadása a narancslé ízétől függ). Szükség szerint adhatunk hozzá sót vagy cukorral édesíthetjük is.

Jó étvágyat!