szakacsreceptek.hu

Narancsos vörös káposzta.

Narancsos vörös káposzta.

    

Párolt vörös káposzta frissen facsart narancslével egy igazi lágy citrus ízzel. Ízében és textúrájában hasonló a zöld káposztához, azonban antioxidánsokban jóval gazdagabb. Tartalmaz még sok C és A vitamint, rostokat

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

vöröskáposzta  1200 gramm  hagyma 200 gramm  olivaolaj 30 milliliter  kristálycukor 50 gramm  nemes babérlevél 2 darab

Öblítsük le a káposztafejet víz alatt, szárítsuk meg, vágjuk ketté és vágjuk fel. A levelek irányával szemben vágjuk, közben forgatjuk, hogy ne legyen hosszú csíkokra vágva. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy mély edényben forró olajban megpirítjuk. Megszórjuk cukorral, és amikor feloldódik, adjunk hozzá babérlevelet. Hagyjuk, hogy a cukor finoman karamellizálódjon ...

2. 

 2 teáskanál  köménymag, őrölt 1 teáskanál

...hozzáadjuk a felvágott káposztát, sót és köményt adunk hozzá. Keverjük össze és pároljuk 10 percig a fedél alatt, időnként megkeverve

3. 

narancslé 300 milliliter

Hozzá öntjük a narancslevet és tovább pároljuk amíg a káposzta megpuhul.

4. 

burgonya 100 gramm  ecet    kristálycukor

A végén a káposztát besűrítjük, lereszelt burgonyával, ecettel ízesítjük (az ecet hozzáadása a narancslé ízétől függ). Szükség szerint adhatunk hozzá sót vagy cukorral édesíthetjük is.

Jó étvágyat!

burgonya100gramm
ecet-
hagyma200gramm
kristálycukor50gramm
kristálycukor-
köménymag, őrölt1teáskanál
narancslé300milliliter
nemes babérlevél2darab
olivaolaj30milliliter
2teáskanál
-
vöröskáposzta 1200gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés