Sült Hokkaido tök
Finom, édes, porhanyós csemege.
recept,recept fotó,hokaido tök,Zöldség köretek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Zöldség köretek
Recept
1.
hokaido tök 300 gramm
A tököt meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat és felvágjuk kb 1,5 cm széles hold alakú szeletekre.
2.
olivaolaj 2 evőkanál • fokhagyma 1 gerezd
A préselt fokhagymát összekeverjük az olajjal. Ebbe a keverékbe, belemártogatjuk a tök szeleteket és sütő edénybe helyezzük.
3.
15 percig lefedve sütjük, 180 fokos hőmérsékletnél. Ezután le vesszük a fedőt majd további 5-10 percig sütjük 200 fokos hőmérsékletnél, míg a tök szélei el nem kezdenek barnulni.
Jó étvágyat!