Pikáns lencse-borsó dál´
A dahl - vagy dal, illetve daal - az indiai konyhából ismert fogás. Változatos, egészséges és tartalmas egytálétel vagy épp körettel kínált főfogás, amit odahaza sem nehéz elkészíteni! Mindenféle hüvelyesből - lencse-, borsó- és babféléből - készített, fűszerekkel gazdagított fogást értenek alatta.
recept,recept fotó,borsó, sárga, felezett, szárított,lencse,Zöldség köretek,Indiai receptek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes
Zöldség köretek
Indiai receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Basmati rizs- recept recept | - | ||
Joghurtos céklasaláta mandulával recept | - | ||
borsó, sárga, felezett, szárított | 100 | gramm | |
chili | ¼ | teáskanál | |
fokhagyma | 8 | gramm | |
gyömbérgyökér | 8 | gramm | |
kurkuma fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
lencse | 100 | gramm | |
római kömény, őrölt - jeera | ½ | teáskanál | |
vaj | 30 | gramm | |
vöröshagyma | 80 | gramm | |
őrölt koriander | ¼ | teáskanál |
Recept
1.
borsó, sárga, felezett, szárított 100 gramm • lencse 100 gramm
A hüvelyeseket megmossuk és 30 percig áztatjuk. Leszűrjük, felöntjük friss vízzel ( 500 ml ) és puhára főzzük.
4.
kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál • őrölt koriander ¼ teáskanál • chili ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál
A hagymához adjuk a fokhagymát, gyömbért és a fűszereket. Egy kicsit pároljuk, összekeverjük...
5.
...és hozzáadjuk a megadott hüvelyeseket. Összekeverjük.
Jó étvágyat!