szakacsreceptek.hu

Pikáns lencse-borsó dál´

    

A dahl - vagy dal, illetve daal - az indiai konyhából ismert fogás. Változatos, egészséges és tartalmas egytálétel vagy épp körettel kínált főfogás, amit odahaza sem nehéz elkészíteni! Mindenféle hüvelyesből - lencse-, borsó- és babféléből - készített, fűszerekkel gazdagított fogást értenek alatta.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

borsó, sárga, felezett, szárított 100 gramm  lencse 100 gramm

A hüvelyeseket megmossuk és 30 percig áztatjuk. Leszűrjük, felöntjük friss vízzel ( 500 ml ) és puhára főzzük.

2. 

vöröshagyma 80 gramm  vaj 30 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és vajon megpirítjuk.

3. 

fokhagyma 8 gramm  gyömbérgyökér 8 gramm

A fokhagymát és a gyombért megpucoljuk és lereszeljük.

4. 

kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál  őrölt koriander  ¼ teáskanál  chili  ¼ teáskanál  római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál

A hagymához adjuk a fokhagymát, gyömbért és a fűszereket. Egy kicsit pároljuk, összekeverjük...

5. 

...és hozzáadjuk a megadott hüvelyeseket. Összekeverjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés