szakacsreceptek.hu

Sárgarépás-burgonyás püré

    

A püré kiváló mindenféle húsokhoz. Nagyon ajánlatos, mint színes köret a kisebb gyermekek számára.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya350gramm
répa350gramm
-
vaj50gramm
víz-

1. 

répa 350 gramm  burgonya 350 gramm  víz

A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és karikákra vágjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, megmosott és felvágott burgonyát. Felöntjük vízzel - éppen hogy ellepje, és puhára főzzük.

2. 

vaj 50 gramm 

A vízből egy keveset leöntünk egy előkészített edénybe. A sárgarépát és a burgonyát pépesítjük. Hozzáadjuk a vajat és a sót.

3. 

Amennyiben túl sűrű lenne, akkor a félretett vízből hozzáönthetünk és összekeverjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés