Párolt zöldség kókusszal és áfonyával
Különleges ízű édes zöldség, amely köretként is nagyszerű több fajta ételhez. Gyerekek számára is kiváló lehet az ilyen ízletes zöldség, mivel általában nem kedvelik a hagyományos zöldség ízt.
recept,recept fotó,répa,karalábé,cukkini,szárított áfonya,Zöldség köretek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Zöldség köretek
kategóriak
Zöldség köretek Gluténmentes Szezonális receptek Szezon- Karalábé Szezon - Cukkini Szezon - Sárgarépa
Hozzávalók
Hozzávalók
borsó | 100 | gramm | |
cukkini | 200 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
karalábé | 200 | gramm | |
kókusz szirom szárított (kókusz chips) | 25 | gramm | |
répa | 350 | gramm | |
szárított áfonya | 25 | gramm | |
vaj | 30 | gramm | |
víz | 5 | evőkanál |
Recept
1.
répa 350 gramm • karalábé 200 gramm • cukkini 200 gramm • hagyma 150 gramm
A zöldséget megpucoljuk és megmossuk. A hagymát apróra vágjuk. A karalábét és a répát vékony csíkokra reszeljük. A cukkinit kis kockákra vágjuk.
3.
szárított áfonya 25 gramm • víz 3 evőkanál
Hozzáadjuk a sárgarépát, karalábét, áfonyát és a vizet. Összekeverjük és fedő alatt időnkénti keverés mellett 8 percig pároljuk.
4.
borsó 100 gramm • kókusz szirom szárított (kókusz chips) 25 gramm • víz 2 evőkanál
Hozzáadjuk a cukkinit, beleszórjuk a friss vagy mirelit borsót, a kókusz csipszet. Összekeverjük, felöntjük vízzel és tovább pároljuk kb. 8 percig.
Jó étvágyat!