Savanyú káposzta vörös hagymával
Gyorsan elkészíthető párolt káposztás köret, amely kiváló mindenféle sült húshoz.
recept,recept fotó,kovászos káposzta,vöröshagyma,Zöldség köretek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Zöldség köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
kovászos káposzta | 600 | gramm | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
sertészsír | 1 | evőkanál | |
víz | 150 | milliliter | |
vöröshagyma | 150 | gramm |
Recept
2.
vöröshagyma 150 gramm • sertészsír 1 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.
3.
kristálycukor 2 evőkanál • víz 150 milliliter
Hozzáadjuk a káposztát és egy kis cukrot, illetve felöntjük vízzel. Megkeverjük és fedő alatt időnkénti keverés mellett puhára pároljuk (kb 10-15 percig).
Jó étvágyat!