szakacsreceptek.hu

Savanyú káposzta vörös hagymával

     

Gyorsan elkészíthető párolt káposztás köret, amely kiváló mindenféle sült húshoz.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Kovászos káposzta600gramm
Kristálycukor2evőkanál
Sertészsír1evőkanál
Víz150milliliter
Vöröshagyma150gramm

1. 

kovászos káposzta 600 g

A káposztát leöblítjük folyó víz alatt. Lecsepegtetjük.

2. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

vöröshagyma 150 g  sertészsír 1 EK

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

3. 

kristálycukor 2 EK  víz 150 ml

Hozzáadjuk a káposztát és egy kis cukrot, illetve felöntjük vízzel. Megkeverjük és fedő alatt időnkénti keverés mellett puhára pároljuk (kb 10-15 percig).

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés