Savanyú káposzta vörös hagymával
![Savanyú káposzta vörös hagymával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001727/img_hu_4x3/savanyu-kaposzta-voros-hagymaval_00180.jpg)
Gyorsan elkészíthető párolt káposztás köret, amely kiváló mindenféle sült húshoz.
recept,recept fotó,kovászos káposzta,vöröshagyma,Zöldség köretek,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Zöldség köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
kovászos káposzta | 600 | gramm | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
sertészsír | 1 | evőkanál | |
víz | 150 | milliliter | |
vöröshagyma | 150 | gramm |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001727/small/IMG_4562.jpg)
2.
vöröshagyma 150 gramm • sertészsír 1 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001727/small/IMG_4565.jpg)
3.
kristálycukor 2 evőkanál • víz 150 milliliter
Hozzáadjuk a káposztát és egy kis cukrot, illetve felöntjük vízzel. Megkeverjük és fedő alatt időnkénti keverés mellett puhára pároljuk (kb 10-15 percig).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001727/small/IMG_4570.jpg)
Jó étvágyat!