szakacsreceptek.hu

Hokkaido lecsó

Hokkaido lecsó

    

Ízletes színes lecsó, tojással vagy párolt zöldségként köretként is fogyaszthatunk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

hokaido tök 400 gramm

A tököt meghámozzuk, és vastagan lereszeljük.

2. 

paprika 150 gramm  kápia paprika, friss 50 gramm

A paprikát megmossuk, és felszeleteljük.

3. 

paradicsom 300 gramm

A paradicsomot leöntjük forró vízzel, rövid ideig állni hagyjuk, leöntjük a forró vizet, és meghámozzuk, majd felvágjuk.

4. 

hagyma 150 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

5. 

 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Hozzáadjuk a paprikát, sót és borsot. Felöntjük vízzel és fedő alatt kb. 10 percig puhára pároljuk.

6. 

A megpuhult paprikához hozzáadjuk a lereszelt tököt...

7. 

...és a paradicsomot. Összekeverjük és 5 percig pároljuk.

8. 

Szükség szerint felöntjük 2-3 kanál vízzel.

9. 

tyúk tojás 4 darab

A zöldséges masszához hozzáadjuk a tojást és sűrűsödésig keverjük.

Jó étvágyat!

fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma150gramm
hokaido tök400gramm
kápia paprika, friss50gramm
napraforgó olaj3evőkanál
paprika150gramm
paradicsom300gramm
1teáskanál
tyúk tojás4darab

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés