szakacsreceptek.hu

Meggyes-narancsos puncs

    

Kiváló puncs Karácsonyra vagy Szilveszterre, de elkészítheti bármikor a hideg téli hónapokban, amikor egy kis melegségre vágyik.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fahély egész2darab
gyümölcs tea2darab
meggy likőr - Griotka100milliliter
meggykompót400gramm
narancs1darab
narancslé200milliliter
nádcukor150gramm
rum100milliliter
szegfűszeg- egész10darab
víz500milliliter
vörös bor750milliliter
őrölt csillagánizs3gramm

1. 

nádcukor 150 gramm

A cukrot közepes lángon karamellízaljuk.

2. 

víz 500 milliliter

Hozzáöntünk forró vizet,...

3. 

gyümölcs tea 2 darab

...beletesszük a tea filtereket és levesszük a tűzről. 8 perc után kivesszük a tea filtereket...

4. 

fahély egész 2 darab  őrölt csillagánizs 3 gramm  szegfűszeg- egész 10 darab  vörös bor 750 milliliter

...hozzáadjuk a fahéjat, csillagánizst, és a szegfűszeget. Hozzáöntjük a bort és újra elkezdjük forralni - nem szabad forrnia.

5. 

narancslé 200 milliliter

Levesszük a tűzről és beleöntjük a narancslevet...

6. 

rum 100 milliliter

...rumot...

7. 

meggy likőr - Griotka 100 milliliter

...és a meggy likőrt.

8. 

meggykompót 400 gramm

A meggy kompótról leöntjük a vizet, majd a meggyeket félbevágjuk.

9. 

narancs 1 darab

A puncsba kellő mennyiségű meggyet illetve karikákra vágott narancs szeleteket szórunk.

10. 

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés