szakacsreceptek.hu

Fehérborból készült puncs

    

Egy finom meleg puncs a hideg téli estékre.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

15 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
citrom1darab
citromlé-
fahély egész2darab
fehér bor500milliliter
kristálycukor100gramm
rum100milliliter
szegfűszeg- egész10darab
víz300milliliter
őrölt csillagánizs3darab

1. 

víz 300 milliliter  kristálycukor 100 gramm  fahély egész 2 darab  őrölt csillagánizs 3 darab  szegfűszeg- egész 10 darab

Vizet, cukrot és a fűszereket felforraljuk.

2. 

fehér bor 500 milliliter

Hozzáöntjük a bor és felmelegítjük ( nem szabad hogy forrjon).

3. 

rum 100 milliliter  citromlé

Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a citrom levét...

4. 

...és a rumot.

5. 

citrom 1 darab

A puncsba belerakunk vékony karikákra vágott, meghámozott citrom szeleteket. A forró puncsot azonnal tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés