Fehérborból készült puncs
![Fehérborból készült puncs](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001857/img_hu_4x3/feherborbol-keszult-puncs_00180.jpg)
Egy finom meleg puncs a hideg téli estékre.
recept,recept fotó,fehér bor,rum,Szirupok és teák,Laktózmentes ,Gluténmentes
Szirupok és teák
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | 1 | darab | |
citromlé | - | ||
fahély egész | 2 | darab | |
fehér bor | 500 | milliliter | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
rum | 100 | milliliter | |
szegfűszeg- egész | 10 | darab | |
víz | 300 | milliliter | |
őrölt csillagánizs | 3 | darab |
Recept
1.
víz 300 milliliter • kristálycukor 100 gramm • fahély egész 2 darab • őrölt csillagánizs 3 darab • szegfűszeg- egész 10 darab
Vizet, cukrot és a fűszereket felforraljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001857/small/IMG_0693.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001857/small/IMG_0694.jpg)
4.
...és a rumot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001857/small/IMG_0699.jpg)
5.
citrom 1 darab
A puncsba belerakunk vékony karikákra vágott, meghámozott citrom szeleteket. A forró puncsot azonnal tálalhatjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001857/small/IMG_0706.jpg)
Jó étvágyat!