Fekete berkenye szörp
Nagyon egészséges szörp berkenyéből, hidegen készítve és ezért tele van vitaminnal...és persze cukorral is :). Biztosan egyet értnek velem hogy cukor nélkül nem lenne a szörp olyan finom :) . A megadott menyiségből 2 liter szörpöt nyerünk.
recept,recept fotó,Fekete berkenye,Szirupok és teák,Laktózmentes ,Gluténmentes
Szirupok és teák
Recept
1.
Fekete berkenye 500 gramm • víz 500 milliliter
A fekete berkenyét megmossuk folyó víz alatt. Vizet forralunk és hagyjuk kihűlni.
2.
A berkenyét egy kevés forralt vízzel együtt turmixoljuk ki.
3.
Beleöntjük az üveg edénybe és hozzáöntjük a maradék vizet is.
4.
citromsav 40 gramm
Citromsavat szórunk hozzá és alaposan összekeverjük ( fa vagy műanyag kanállal ). Hűvös helyre helyezzük el 48 órára.
5.
A levét nagyobb üveg pohárba öntjük. Legjobb egy 4 literes csatos üveg.
7.
A levet egy szitán keresztül szűrjük át, ha lehet akkor paszírozzuk át. Ezután egy másik üvegre gumival rögzítsünk egy összehajtogatott gézt...
8.
...és újra szűrjük át ezen keresztül.
9.
A gyümölcshúst jól nyomkodjuk ki.
10.
A szörpöt hűvös helyen tároljuk. Finom limonádét készíthetünk ha a szirupot vízzel keverjük össze. Na és most tényleg : Egészségére !
Jó étvágyat!