szakacsreceptek.hu

Fekete berkenye szörp

Fekete berkenye szörp

    

Nagyon egészséges szörp berkenyéből, hidegen készítve és ezért tele van vitaminnal...és persze cukorral is :). Biztosan egyet értnek velem hogy cukor nélkül nem lenne a szörp olyan finom :) . A megadott menyiségből 2 liter szörpöt nyerünk.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Fekete berkenye500gramm
citromsav40gramm
kristálycukor1500gramm
víz500milliliter

1. 

Fekete berkenye 500 gramm  víz 500 milliliter

A fekete berkenyét megmossuk folyó víz alatt. Vizet forralunk és hagyjuk kihűlni.

2. 

A berkenyét egy kevés forralt vízzel együtt turmixoljuk ki.

3. 

Beleöntjük az üveg edénybe és hozzáöntjük a maradék vizet is.

4. 

citromsav 40 gramm

Citromsavat szórunk hozzá és alaposan összekeverjük ( fa vagy műanyag kanállal ). Hűvös helyre helyezzük el 48 órára.

5. 

A levét nagyobb üveg pohárba öntjük. Legjobb egy 4 literes csatos üveg.

6. 

kristálycukor 1500 gramm

Hozzászórjuk a cukrot és addig keverjük amíg a cukor el nem olvad.

7. 

A levet egy szitán keresztül szűrjük át, ha lehet akkor paszírozzuk át. Ezután egy másik üvegre gumival rögzítsünk egy összehajtogatott gézt...

8. 

...és újra szűrjük át ezen keresztül.

9. 

A gyümölcshúst jól nyomkodjuk ki.

10. 

A szörpöt hűvös helyen tároljuk. Finom limonádét készíthetünk ha a szirupot vízzel keverjük össze. Na és most tényleg : Egészségére !

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés