Fekete berkenye szörp

Nagyon egészséges szörp berkenyéből, hidegen készítve és ezért tele van vitaminnal...és persze cukorral is :). Biztosan egyet értnek velem hogy cukor nélkül nem lenne a szörp olyan finom :) . A megadott menyiségből 2 liter szörpöt nyerünk.
recept,recept fotó,Fekete berkenye,Szirupok és teák,Laktózmentes ,Gluténmentes
Szirupok és teák
Hozzávalók
Hozzávalók
Fekete berkenye | 500 315 | gramm kcal | |
citromsav | 40 0 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1500 6030 | gramm kcal | |
víz | 500 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
Fekete berkenye 500 gramm • víz 500 milliliter
A fekete berkenyét megmossuk folyó víz alatt. Vizet forralunk és hagyjuk kihűlni.

2.
A berkenyét egy kevés forralt vízzel együtt turmixoljuk ki.

3.
Beleöntjük az üveg edénybe és hozzáöntjük a maradék vizet is.

4.
citromsav 40 gramm
Citromsavat szórunk hozzá és alaposan összekeverjük ( fa vagy műanyag kanállal ). Hűvös helyre helyezzük el 48 órára.

5.
A levét nagyobb üveg pohárba öntjük. Legjobb egy 4 literes csatos üveg.


7.
A levet egy szitán keresztül szűrjük át, ha lehet akkor paszírozzuk át. Ezután egy másik üvegre gumival rögzítsünk egy összehajtogatott gézt...

8.
...és újra szűrjük át ezen keresztül.

9.
A gyümölcshúst jól nyomkodjuk ki.

10.
A szörpöt hűvös helyen tároljuk. Finom limonádét készíthetünk ha a szirupot vízzel keverjük össze. Na és most tényleg : Egészségére !

Jó étvágyat!