RECEPTEK

Sötét bodza szirup

Sötét bodza szirup

Ízletes bodza szirup. A hosszú főzésnek köszönhetően, sötétebb - karamellás színt kap.

recept,recept fotó,bodza virág,Szirupok és teák,Gluténmentes ,Laktózmentes

Szirupok és teák

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

bodza virág40darab
citromsav90gramm
kristálycukor3kilogramm
víz4liter

 

Recept

1. 

bodza virág 40 darab

Szép nyári napsütésben begyűjtjük a bodza virágokat. Ne szedjük a bodzát az utak mentén. Otthon a virágokat gyorsan megmossuk hideg vízben, hogy minél kevesebb virágport veszítsünk.

2. 

A virágokat 20 darabonként belerakjuk nagyobb befőttes üvegekbe.

3. 

víz 4 liter  citromsav 90 gramm

Minden üvegbe legalább 2 liter vizet és 45 g citromsavat öntünk. Elkeverjük, majd 24 órán át állni hagyjuk.

4. 

24 óra elteltével az üvegek tartalmát egy gézzel kibélelt szitán átszűrjük. A virágokat becsomagoljuk a gézbe és alaposan kipréseljük a leszűrt folyadékhoz.

5. 

kristálycukor 3 kilogramm

A sziruphoz hozzáadjuk a cukrot és közepes lángok 2 órán át főzzük. Ezen idő alatt a víz egy része elpárolog és a szirup sűrűbb, sötét színű lesz.

6. 

A kész szirupot hagyjuk lehűlni, majd műanyag üvegekbe töltjük. Hűtőben tároljuk. A szirupot önthetjük üveg üvegekben is. A megadott mennyiségből kb. 3 liter szirupot készíthetünk. A szirupot vízzel hígítva fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit