szakacsreceptek.hu

Sötét bodza szirup

Sötét bodza szirup

    

Ízletes bodza szirup. A hosszú főzésnek köszönhetően, sötétebb - karamellás színt kap.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

1. 

bodza virág 40 darab

Szép nyári napsütésben begyűjtjük a bodza virágokat. Ne szedjük a bodzát az utak mentén. Otthon a virágokat gyorsan megmossuk hideg vízben, hogy minél kevesebb virágport veszítsünk.

2. 

A virágokat 20 darabonként belerakjuk nagyobb befőttes üvegekbe.

3. 

víz 4 liter  citromsav 90 gramm

Minden üvegbe legalább 2 liter vizet és 45 g citromsavat öntünk. Elkeverjük, majd 24 órán át állni hagyjuk.

4. 

24 óra elteltével az üvegek tartalmát egy gézzel kibélelt szitán átszűrjük. A virágokat becsomagoljuk a gézbe és alaposan kipréseljük a leszűrt folyadékhoz.

5. 

kristálycukor 3 kilogramm

A sziruphoz hozzáadjuk a cukrot és közepes lángok 2 órán át főzzük. Ezen idő alatt a víz egy része elpárolog és a szirup sűrűbb, sötét színű lesz.

6. 

A kész szirupot hagyjuk lehűlni, majd műanyag üvegekbe töltjük. Hűtőben tároljuk. A szirupot önthetjük üveg üvegekben is. A megadott mennyiségből kb. 3 liter szirupot készíthetünk. A szirupot vízzel hígítva fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

bodza virág40darab
citromsav90gramm
kristálycukor3kilogramm
víz4liter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés