Sötét bodza szirup

Ízletes bodza szirup. A hosszú főzésnek köszönhetően, sötétebb - karamellás színt kap.
recept,recept fotó,bodza virág,Szirupok és teák,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Szirupok és teák
Hozzávalók
Hozzávalók
bodza virág | 40 ?? | darab kcal | |
citromsav | 90 0 | gramm kcal | |
kristálycukor | 3 12060 | kilogramm kcal | |
víz | 4 0 | liter kcal |
Recept
1.
bodza virág 40 darab
Szép nyári napsütésben begyűjtjük a bodza virágokat. Ne szedjük a bodzát az utak mentén. Otthon a virágokat gyorsan megmossuk hideg vízben, hogy minél kevesebb virágport veszítsünk.

2.
A virágokat 20 darabonként belerakjuk nagyobb befőttes üvegekbe.

3.
víz 4 liter • citromsav 90 gramm
Minden üvegbe legalább 2 liter vizet és 45 g citromsavat öntünk. Elkeverjük, majd 24 órán át állni hagyjuk.

4.
24 óra elteltével az üvegek tartalmát egy gézzel kibélelt szitán átszűrjük. A virágokat becsomagoljuk a gézbe és alaposan kipréseljük a leszűrt folyadékhoz.

5.
kristálycukor 3 kilogramm
A sziruphoz hozzáadjuk a cukrot és közepes lángok 2 órán át főzzük. Ezen idő alatt a víz egy része elpárolog és a szirup sűrűbb, sötét színű lesz.

6.
A kész szirupot hagyjuk lehűlni, majd műanyag üvegekbe töltjük. Hűtőben tároljuk. A szirupot önthetjük üveg üvegekben is. A megadott mennyiségből kb. 3 liter szirupot készíthetünk. A szirupot vízzel hígítva fogyasztjuk.

Jó étvágyat!