szakacsreceptek.hu

Kacsamell gyümölcsszósszal

Kacsamell gyümölcsszósszal

    

Lágy kacsahús sűrű gyümölcsös szósszal és borral. Burgonyapürével tálaljuk.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

kacsamell 1200 gramm 

A kacsamelleket megmossuk, bevágjuk a bőrét. Sózzuk.

2. 

A bőr részével lefelé belehelyezzük a forró serpenyőre és 5 percig pirítjuk.

3. 

Majd megfordítjuk és további 5 percig a másik oldaláról is megpirítjuk.

4. 

A húst ezt követően 15 percre behelyezzük az előmelegített sütőbe. Miután kivettük, rövid ideig állni hagyjuk, hogy a sok szaft ne folyjon ki, amikor szétvágjuk a forró húst.

5. 

A húst felszeleteljük.

6. 

alma  350 gramm  körte 350 gramm  víz 150 milliliter  kristálycukor 1 evőkanál  fehér bors, őrölt ½ teáskanál  szegfűszeg- egész 5 darab  szárított áfonya 2 evőkanál

Az almát és a körtét meghámozzuk és vékony holdacskákra vágjuk. Majd a gyümölcsöt belehelyezzük a húsból maradt szaftba, hozzáadjuk a vizet, cukrot, borsot, szegfűszeget és az áfonyát. 10 percig pároljuk.

7. 

vörösbor, száraz 150 milliliter

Felöntjük borral és további 5 percig pároljuk.

8. 

citromlé 2 evőkanál

Áthelyezzük egy mélyebb edénybe, kivesszük a szegfűszeget és hozzáöntjük a citromlevet. Botmixerrel pépesítjük.

Jó étvágyat!

alma 350gramm
citromlé2evőkanál
fehér bors, őrölt½teáskanál
kacsamell1200gramm
kristálycukor1evőkanál
körte350gramm
szegfűszeg- egész5darab
szárított áfonya2evőkanál
-
víz150milliliter
vörösbor, száraz150milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés