Kacsamell gyümölcsszósszal
Lágy kacsahús sűrű gyümölcsös szósszal és borral. Burgonyapürével tálaljuk.
recept,recept fotó,kacsamell,szárított áfonya,Kacsahús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Kacsahús
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 350 | gramm | |
citromlé | 2 | evőkanál | |
fehér bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
kacsamell | 1200 | gramm | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
körte | 350 | gramm | |
szegfűszeg- egész | 5 | darab | |
szárított áfonya | 2 | evőkanál | |
só | - | ||
víz | 150 | milliliter | |
vörösbor, száraz | 150 | milliliter |
Recept
2.
A bőr részével lefelé belehelyezzük a forró serpenyőre és 5 percig pirítjuk.
3.
Majd megfordítjuk és további 5 percig a másik oldaláról is megpirítjuk.
4.
A húst ezt követően 15 percre behelyezzük az előmelegített sütőbe. Miután kivettük, rövid ideig állni hagyjuk, hogy a sok szaft ne folyjon ki, amikor szétvágjuk a forró húst.
5.
A húst felszeleteljük.
6.
alma 350 gramm • körte 350 gramm • víz 150 milliliter • kristálycukor 1 evőkanál • fehér bors, őrölt ½ teáskanál • szegfűszeg- egész 5 darab • szárított áfonya 2 evőkanál
Az almát és a körtét meghámozzuk és vékony holdacskákra vágjuk. Majd a gyümölcsöt belehelyezzük a húsból maradt szaftba, hozzáadjuk a vizet, cukrot, borsot, szegfűszeget és az áfonyát. 10 percig pároljuk.
8.
citromlé 2 evőkanál
Áthelyezzük egy mélyebb edénybe, kivesszük a szegfűszeget és hozzáöntjük a citromlevet. Botmixerrel pépesítjük.
Jó étvágyat!