Mézes sült kacsa szőlőmártással
Finom kacsasült - egyszerű recept a nagyon régi időkből. A receptben szerepelt szőlőmártással tálaljuk, lepénnyel, sült káposztával és knédlivel.
recept,recept fotó,kacsa,méz ,méz ,Kacsahús,,Gluténmentes
Kacsahús
Hozzávalók
Hozzávalók
Szőlőszósz középkori módra recept | - | ||
kacsa | 2.4 | kilogramm | |
méz | 2 | evőkanál | |
só | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 50 | milliliter | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
1. A kacsa elkészítése
A fagyasztott kacsát hagyjuk a hűtőben felengedni. A kacsát lehet friss kacsa is alaposan megmossuk, megkenjük sóval kívülről és belülről is és egy éjszakéra a hűtőben hagyjuk. Csak másnap sütjük meg azt is kb 3 órával a tálalás előtt.
2.
só 2 teáskanál • víz 200 milliliter • méz 1 evőkanál
A besózott kacsát újra alaposan megmossuk. Egy mélyebb sütőedénybe helyezzük, a tetejét újra megsózzuk, vizet öntünk alá és az edényt lefedjük fedővel. Közepes hőfokon sütjük 60 percig. Egy óra elteltével a kacsát megfordítjuk, egy kanál mézzel megkenjük és lefedve további 30 percig sütjük.
3.
méz 1 evőkanál • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter
Ha letelt a 30 perc a kacsát újra megfordítjuk, megkenjük újra mézzel, lefedjük és további 30 percig sütjük. Két óra elteltével a kacsánk már majdnem megsült. Kitakartjuk tejjel megkenjük és kitakarva nagyobb hőfokon még 15 percig sütjük. 15 perc után megfordítjuk a kacsát megkenjük a másik oldalát is tejjel és még további 15 sütjük erről az oldalról is.
4.
Szőlőszósz középkori módra recept
A megsült kacsát kivesszük a sütőből, felszeleteljük és minél előbb tálaljuk. A frissen sült a legfinomabb.
Jó étvágyat!