szakacsreceptek.hu

Mézes sült kacsa szőlőmártással

    

Finom kacsasült - egyszerű recept a nagyon régi időkből. A receptben szerepelt szőlőmártással tálaljuk, lepénnyel, sült káposztával és knédlivel.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:    

 

 
 
Szőlőszósz középkori módra recept-
kacsa2.4kilogramm
méz 2evőkanál
-
2teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%50milliliter
víz200milliliter

1. A kacsa elkészítése

kacsa 2.4 kilogramm 

A fagyasztott kacsát hagyjuk a hűtőben felengedni. A kacsát lehet friss kacsa is alaposan megmossuk, megkenjük sóval kívülről és belülről is és egy éjszakéra a hűtőben hagyjuk. Csak másnap sütjük meg azt is kb 3 órával a tálalás előtt.

A kacsa elkészítése

2. 

 2 teáskanál  víz 200 milliliter  méz  1 evőkanál

A besózott kacsát újra alaposan megmossuk. Egy mélyebb sütőedénybe helyezzük, a tetejét újra megsózzuk, vizet öntünk alá és az edényt lefedjük fedővel. Közepes hőfokon sütjük 60 percig. Egy óra elteltével a kacsát megfordítjuk, egy kanál mézzel megkenjük és lefedve további 30 percig sütjük.

3. 

méz  1 evőkanál  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter

Ha letelt a 30 perc a kacsát újra megfordítjuk, megkenjük újra mézzel, lefedjük és további 30 percig sütjük. Két óra elteltével a kacsánk már majdnem megsült. Kitakartjuk tejjel megkenjük és kitakarva nagyobb hőfokon még 15 percig sütjük. 15 perc után megfordítjuk a kacsát megkenjük a másik oldalát is tejjel és még további 15 sütjük erről az oldalról is.

4. 

Szőlőszósz középkori módra recept

A megsült kacsát kivesszük a sütőből, felszeleteljük és minél előbb tálaljuk. A frissen sült a legfinomabb.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés