Sült kacsaszárnyak
A kacsaszárnyakból általában finom kacsa húslevest szoktunk készíteni, vagy egészben sütjük meg a kacsát a szárnyakkal együtt. Se így se úgy nagyon nem élvezzük ki az ízeit. Ez a recept bemutatja hogyan lehet kacsaszárnyakból készíteni egy igazi finomságot.
recept,recept fotó,kacsa szárnyak,Kacsahús,Gluténmentes
Kacsahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
kacsa szárnyak | 6 | darab | |
ketchup | 5 | evőkanál | |
méz | 2 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 5 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
vaj | 5 | evőkanál | |
worcester szósz | 2 | evőkanál |
Recept
1.
vaj 5 evőkanál • napraforgó olaj 5 evőkanál • fokhagyma 2 gerezd • ketchup 5 evőkanál • méz 2 evőkanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • worcester szósz 2 evőkanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só 1 teáskanál
A vajat olvasszuk fel, öntjük egy tálkába, olajat öntünk hozzá, préselt fokhagymát és a többi hozzávalókat is rakjuk bele,
2.
Összekeverjük.
4.
Belerakjuk az pácba és hűvös helyen 24 órán keresztül pácoljuk.
5.
A szárnyakat a páccal együtt átrakjuk a sütő edénybe.
6.
Alufóliával letakarjuk és 45 percig sütjük.
7.
Levesszük az alufóliát, megforgatjuk,,,
8.
...ás kb 20 percig még sütjük.
9.
A szárnyakat krumpli lángossal és zöldséggel tálaljuk.
Jó étvágyat!