RECEPTEK

Karácsonyi kacsa

Karácsonyi kacsa

Lágy, vajas-mézes kacsa. A karácsonyi asztal dísze. Krumplisalátával tálaljuk.

recept,recept fotó,kacsa,Kacsahús,Karácsony,Gluténmentes

Kacsahús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

3 h.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

kacsa2500gramm
méz 30gramm
0
vaj150gramm

 

Recept

1. Az elkészítés módja

kacsa 2500 gramm 

A fagyasztott kacsát hagyjuk egy napig kiolvadni a hűtőben. A kiolvasztott vagy a friss kacsát jól megmossuk, megsózzuk kívülről és belülről is, és egész éjszakán át a hűtőben hagyjuk. Másnap a besózás után elkezdjük sütni, maximálisan 3 órával a tálalás előtt. Frissen sülve a legízletesebb.

2. Sütés

  vaj 150 gramm  méz  30 gramm

A sütés előtt a megsózott kacsát újra jól megmossuk. Mély tepsibe helyezzük. A tetejét újra megsózzuk. Vajat szeletelünk a tetejére. A tepsit lezárjuk és (170-180°C-on) 2,5 órát sütjük. Sütés közben a kacsát 2x megfordítjuk. Amikor a kacsa megsült, a levét összekeverjük mézzel, és ezzel leöntjük. majd mindkét oldaláról kb 15 percig hirtelen ropogósra sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit