Karácsonyi kacsa

Lágy, vajas-mézes kacsa. A karácsonyi asztal dísze. Krumplisalátával tálaljuk.
recept,recept fotó,kacsa,Kacsahús,Karácsony,Gluténmentes
Kacsahús
Recept
1. Az elkészítés módja
A fagyasztott kacsát hagyjuk egy napig kiolvadni a hűtőben. A kiolvasztott vagy a friss kacsát jól megmossuk, megsózzuk kívülről és belülről is, és egész éjszakán át a hűtőben hagyjuk. Másnap a besózás után elkezdjük sütni, maximálisan 3 órával a tálalás előtt. Frissen sülve a legízletesebb.

2. Sütés
só • vaj 150 gramm • méz 30 gramm
A sütés előtt a megsózott kacsát újra jól megmossuk. Mély tepsibe helyezzük. A tetejét újra megsózzuk. Vajat szeletelünk a tetejére. A tepsit lezárjuk és (170-180°C-on) 2,5 órát sütjük. Sütés közben a kacsát 2x megfordítjuk. Amikor a kacsa megsült, a levét összekeverjük mézzel, és ezzel leöntjük. majd mindkét oldaláról kb 15 percig hirtelen ropogósra sütjük.

Jó étvágyat!