RECEPTEK

Karácsonyi kacsa

Karácsonyi kacsa

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Lágy, vajas-mézes kacsa. A karácsonyi asztal dísze. Krumplisalátával tálaljuk.

recept,recept fotó,kacsa,Kacsahús,Karácsony,Gluténmentes

Kacsahús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

3 h.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

kacsa

2500

7050

gramm

kcal

méz

30

99

gramm

kcal

0

??

kcal

vaj

150

1101

gramm

kcal

 

Recept

1. Az elkészítés módja

kacsa 2500 gramm 

A fagyasztott kacsát hagyjuk egy napig kiolvadni a hűtőben. A kiolvasztott vagy a friss kacsát jól megmossuk, megsózzuk kívülről és belülről is, és egész éjszakán át a hűtőben hagyjuk. Másnap a besózás után elkezdjük sütni, maximálisan 3 órával a tálalás előtt. Frissen sülve a legízletesebb.

A fagyasztott kacsát hagyjuk egy napig kiolvadni...

2. Sütés

  vaj 150 gramm  méz  30 gramm

A sütés előtt a megsózott kacsát újra jól megmossuk. Mély tepsibe helyezzük. A tetejét újra megsózzuk. Vajat szeletelünk a tetejére. A tepsit lezárjuk és (170-180°C-on) 2,5 órát sütjük. Sütés közben a kacsát 2x megfordítjuk. Amikor a kacsa megsült, a levét összekeverjük mézzel, és ezzel leöntjük. majd mindkét oldaláról kb 15 percig hirtelen ropogósra sütjük.

A sütés előtt a megsózott kacsát újra jól...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés