szakacsreceptek.hu

Karácsonyi kacsa

Lágy, vajas-mézes kacsa. A karácsonyi asztal dísze. Krumplisalátával tálaljuk.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 3 h.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Kacsa2500gramm
Méz 30gramm
Vaj150gramm

1. Az elkészítés módja

kacsa 2500 g 

A fagyasztott kacsát hagyjuk egy napig kiolvadni a hűtőben. A kiolvasztott vagy a friss kacsát jól megmossuk, megsózzuk kívülről és belülről is, és egész éjszakán át a hűtőben hagyjuk. Másnap a besózás után elkezdjük sütni, maximálisan 3 órával a tálalás előtt. Frissen sülve a legízletesebb.

Az elkészítés módja

2. Sütés

  vaj 150 g  méz  30 g

A sütés előtt a megsózott kacsát újra jól megmossuk. Mély tepsibe helyezzük. A tetejét újra megsózzuk. Vajat szeletelünk a tetejére. A tepsit lezárjuk és (170-180°C-on) 2,5 órát sütjük. Sütés közben a kacsát 2x megfordítjuk. Amikor a kacsa megsült, a levét összekeverjük mézzel, és ezzel leöntjük. majd mindkét oldaláról kb 15 percig hirtelen ropogósra sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés