szakacsreceptek.hu

Sertés szelet szilvalekvárral

    

Egy nagyon finom sertés szelet gőzedénybe készítve, zöldség körettel.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
almaecet-
fekete bors, őrölt-
fokhagyma1gerezd
friss csilipaprika1darab
jégsaláta1darab
sertéskaraj600gramm
szegfűbors½teáskanál
szilvalekvár2evőkanál
szójamártás1evőkanál
-
tökolaj1evőkanál

1. 

sertéskaraj 600 gramm  szilvalekvár 2 evőkanál  szójamártás 1 evőkanál    szegfűbors ½ teáskanál

A hús szeleteket megsózzuk és mindkét oldalát megkenjük szilvalekvárral amiben szójaszóst és borsot kevertünk el.

2. 

A gőzedény alsó edényébe helyezzük el a hússzeleteket, és 30 percig pároljuk. Ez alatt elkészítjük a salátát.

3. 

jégsaláta 1 darab  friss csilipaprika 1 darab  fokhagyma 1 gerezd  tökolaj 1 evőkanál  fekete bors, őrölt  almaecet

A salátát apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a karikákra vágott csilipaprikát és az apróra vágott fokhagymát. Az így elkészített salátát fűszerezzük borssal,tokmag olajjal és alma ecettel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés