Sertés szelet szilvalekvárral

Egy nagyon finom sertés szelet gőzedénybe készítve, zöldség körettel.
recept,recept fotó,sertéskaraj,szilvalekvár,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
almaecet | 0 ?? | kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
friss csilipaprika | 1 ?? | darab kcal | |
jégsaláta | 1 ?? | darab kcal | |
sertéskaraj | 600 870 | gramm kcal | |
szegfűbors | ½ 7 | teáskanál kcal | |
szilvalekvár | 2 37 | evőkanál kcal | |
szójamártás | 1 21 | evőkanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tökolaj | 1 122 | evőkanál kcal |
Recept
1.
sertéskaraj 600 gramm • szilvalekvár 2 evőkanál • szójamártás 1 evőkanál • só • szegfűbors ½ teáskanál
A hús szeleteket megsózzuk és mindkét oldalát megkenjük szilvalekvárral amiben szójaszóst és borsot kevertünk el.

2.
A gőzedény alsó edényébe helyezzük el a hússzeleteket, és 30 percig pároljuk. Ez alatt elkészítjük a salátát.

3.
jégsaláta 1 darab • friss csilipaprika 1 darab • fokhagyma 1 gerezd • tökolaj 1 evőkanál • fekete bors, őrölt • almaecet
A salátát apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a karikákra vágott csilipaprikát és az apróra vágott fokhagymát. Az így elkészített salátát fűszerezzük borssal,tokmag olajjal és alma ecettel.

Jó étvágyat!